Ημέρα μεταλλίων για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ

Μπορεί η 2η ημέρα να μην ήταν η καλύτερη δυνατή για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ με την πτώση της Πεσιρίδου, την ακύρωση της Μπελιμπασάκη και τα δύο άκυρα του Τεντόγλου, αλλά η 3η ημέρα αρχίζει με πολλές ελπίδες για μετάλλιο. 

Παπαχρήστου, τελικός τριπλούν γυναικών (13:00 ώρα Ελλάδος)

Το πρωί η Βούλα Παπαχρήστου θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει δείξει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια και θα μπει στο τερέν με την πέμπτη καλύτερη επίδοση, 14,25. Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι η Αμερικανίδα Όρτζι με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 14,53.

Κατερίνα Στεφανίδη, τελικός επι κοντώ γυναικών (20:00 ώρα Ελλάδος)

Το απόγευμα σειρά παίρνει η σταρ της Ελληνικής αποστολής στο Μπέρμιγχαμ αλλά και τον αγώνων, Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ με καλύτερη φετινής της επίδοση το 4,83 και είναι η τέταρτη καλύτερη φέτος στον κόσμο. Κύριες αντίπαλες στην προσπάθεια να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό που λείπει από τη συλλογή της θα είναι η Κέιτ Ναζότ με 4,91 φέτος και η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,90 φέτος.

Ο τελικός θα ξεκινήσει με αρχικό ύψος τα 4,35 μ. και θα ακολουθήσουν διαδοχικά τα 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ., 4,75 μ. κι έπειτα ο πήχης θα ανεβαίνει ανά πέντε εκατοστά.

Οι 12 του τελικού
Νιούμαν (Καναδάς) 4,66 μ.
Ρίζιχ (Γερμανία) 4,62 μ.
Κένεντι (Αυστραλία) 4,71 μ.
Γκινιόν -Ρομαρίν (Γαλλία) 4,71 μ.
Μουλίνα (Ανεξάρτητη) 4,55 μ.
Μπεένγκτστον (Σουηδία) –
ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) 4,70 μ.
Σίλβα (Κούβα) –
Μόρις (ΗΠΑ) 4,90 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,83 μ.
Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,87 μ.
Ναζότ (ΗΠΑ) 4,91 μ.

Κώστας Δουβαλίδης, 60 μ. εμπόδια, προκριματικός (20:30 ώρα Ελλάδος)

Τελευταία ελληνική συμμετοχή αυτή του Κώστα Δουβαλίδη στα προκριματικά των 60 μ. με εμπόδια. Ο Έλληνας αθλητής στην 4η του συμμετοχή σε Πασκόσμιο κλειστού στίβου θα διεκδικήσει μια θέση στον ημιτελικό αν και αντιμετώπιζε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα στον δικέφαλο. Ο Δουβαλίδης θα τρέξει στην τέταρτη προκριματική σειρά και για περάσει στον επόμενο γύρο θα πρέπει να τερματίσει στους τέσσερις πρώτους ή η επίδοση του να είναι στις τέσσερις καλύτερες στο σύνολο των σειρών. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 7.69, που είναι η τέταρτη επίδοση της σειράς του.

To Top