Ημέρα…restart η 25η Οκτωβρίου 2013, αλλά τα δυσκολότερα έρχονται!

Η 25η Οκτωβρίου θα είναι μια σημαδιακή ημέρα για τον Άρη, ημέρα… restart, αν το δικαστήριο δώσει την έγκρισή του για την υπαγωγή της ΠΑΕ και της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Στο μπάσκετ η προσπάθεια που ξεκίνησε δεν σταμάτησε χθες.

Οι άνθρωποι της ομάδας θα προσπαθήσουν να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερες συμφωνίες με παίκτες – πιστωτές, θέλοντας να ανεβάσουν περισσότερο το ποσοστό συναίνεσης.

Τα δύσκολα πέρασαν για την ΚΑΕ, αλλά τα… δυσκολότερα έρχονται γιατί πλέον η ΚΑΕ θα πρέπει να πληρώνει. Θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της και τις δεσμεύσεις της έναντι όλων όσων έχουν λαμβάνειν χρήματα μέσω του άρθρου 99.

Στο ποδόσφαιρο τα χρέη είναι περισσότερα, αλλά και τα έσοδα επίσης περισσότερα. Στο μπάσκετ τα χρέη λιγότερα, αλλά τα έσοδα πολύ λιγότερα. Η αναλογία δημιουργεί μάλλον μεγαλύτερο πονοκέφαλο στο μπάσκετ, γιατί για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις – όχι τόσο φέτος, όσο την επόμενη χρονιά – θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση, που δεν υπάρχει όπως είχε τονίσει πριν μερικές βδομάδες ο Λευτέρης Αρβανίτης, να υπάρξει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των “επώνυμων” Αρειανών.

Σε απόλυτους αριθμούς η ΠΑΕ πρέπει να δίνει κάθε χρόνο πολλαπλάσια χρήματα για το άρθρο 99, όμως στο μπάσκετ τα έσοδα δεν προκύπτουν όσο εύκολα (ή λιγότερο δύσκολα πλέον) προκύπτουν στο ποδόσφαιρο.

Η διοίκηση Αρβανίτη είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της, αν δεν έχει την στήριξη (καταρχήν) των φορέων του μπασκετικού Άρη και κατά δεύτερον του κόσμου.

 

To Top