ΗΠΑ- Σε δημοπρασία οι φανέλες του Μέσι από το Παγκόσμιο Κύπελλο

 Ένα σετ από έξι φανέλες που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια της νικηφόρας διαδρομής της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 022 στο Κατάρ, θα πουληθεί σε δημοπρασία, ανακοίνωσε  σήμερα ο οίκος Sotheby’s, ο οποίος εκτιμά την αξία τους σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια.
Τις φανέλες αυτές φορούσε ο Μέσι  στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του ομίλου με τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό στους ομίλους, στη συνέχεια  στα νοκ άουτ με Αυστραλία, Ολλανδία, Κροατία και στον τελικό με τη Γαλλία.

Με τις φανέλες που πωλούνται στο διαδίκτυο από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου και εκτίθεται στο κοινό την ίδια στιγμή στα κεντρικά γραφεία των Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία ελπίζει σε μια πώληση «περισσότερων από 10 εκατομμυρίων δολαρίων», η οποία θα την καθιστούν «την πιο πολύτιμη συλλογή αθλητικών αναμνηστικών που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία», σύμφωνα με ανακοίνωση του Sotheby’s.

Να σημειωθεί ότι  πιο ακριβή φανέλα που πουλήθηκε σε δημοπρασία, αυτή που φορούσε ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό του τελευταίου του τίτλου στο ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς το 1998, έφτασε  στα 10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, «μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί στο έργο UNICAS, με επικεφαλής το Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Déu (SJD) στη Βαρκελώνη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λιονέλ Μέσι, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.

To Top