ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ηπειρώτης: “Ο Άρης είναι… καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί, αλλά πρέπει να μάθει από τα λάθη του”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Ηπειρώτης και πρώην μέλος του τεχνικού τιμ των ακαδημιών του Άρη μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για την βράβευση του:

Μου ήρθαν μνήμες από το παρελθόν. Ευχαριστώ πολύ και την ΕΠΣΜ.  Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τα επικοινωνιακά. Έχω αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν είχα βάλει στο μυαλό μου ότι θα είχα σαν αρχική δουλειά. Τα τελευταία χρόνια το παραμέλησα επειδή έγινα και μπαμπάς και είχα και άλλη κύρια δουλειά.

-Για τα όσα γίνονται στις ακαδημίες:

Είχα έναν ενθουσιασμό στην αρχή γιατί ξεκίνησα και με μικρά παιδιά. Αλλά όταν έφτασα ψηλά είδα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, ήρθα σε σύγκρουση με αρκετά πράγματα και αυτό με έφθειρε αρκετά. Είχα μία άλλη νοοτροπία. Πολλές ακαδημίες λειτουργούν με κάποιο όφελος, σαν επιχειρήσεις. Αν κάνεις συζήτηση με τους περισσότερους, θα συμφωνήσουν αλλά στην πράξη αλλάζουν τα πράγματα ειδικά αν πρόκειται για το παιδί μας.

-Για τον Άρη:

Ο Άρης ανήκει στην A’ εθνική. Είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Πρέπει να είναι πάντα δυνατός. Αλλά τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει τον προσανατολισμό του και να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και να αρχίσει να διεκδικεί ό,τι ανήκει στο όνομά του. Ακροβατεί σε έναν δρόμο που υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν τα λάθη. Αν δεν υπάρχουν κάποιοι πολλοί ισχυροί. Οι ισχυροί έχουν θωρακίσει καλά την ομάδα τους. Αν δεν είσαι μέσα σε αυτούς πρέπει να θωρακίσεις την ομάδα σου όσο πιο καλά μπορείς. Πρέπει να θέσει σαν στόχο να γίνει ισχυρή η ομάδα και να διεκδικήσει ό,τι αρμόζει στο όνομα του Άρη. Το πρωτάθλημα δεν πρέπει να διεκδικείται συνέχει από τις ίδιες ομάδες.

-Για τις ακαδημίες:

Ο Άρης υστερεί σε θέμα οργάνωσης λόγω των προβλημάτων που αναφέραμε. Με στεναχωρεί που βλέπω ότι δεν υπάρχει σύνδεση των ακαδημιών με την πρώτη ομάδα. Με στεναχωρεί που η Κ17 και Κ15 παίζει και δεν ανήκει στην ομάδα της ΠΑΕ. Ο Άρης είχε ανέκαθεν πολύ δυνατές ακαδημίες.

-Για τον κόσμο του Άρη που κρατάει την ομάδα:

Δεν πρέπει να είναι στεναχωρημένος ο κόσμος του Άρη. Αν λάβουμε υπόψη όλα τα προβλήματα η βαθμολογική πορεία είναι υπέρβαση. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κατοχής. Υπήρξε μία κοιλιά στο πρωτάθλημα και γενικά Έχει ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα.

-Για τον Παντελίδη σαν προπονητή:

Νομίζω ότι έχει δείξει την δουλειά του. Ο Παντελίδης έχει κάνει πράγματα και πρέπει να δώσει χρόνο ο Άρης στον προπονητή να μείνει και να δούμε τι μπορεί να κάνει. Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα. Πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει την δουλειά του και όταν κάνουμε ταμείο να δούμε τι θα γίνει. Το πιο σημαντικό είναι να δεχθεί ο λαός του Άρη όλα αυτά. Έχουν περάσει πολλές πίκρες τα τελευταία χρόνια και θέλουν την ομάδα τους ψηλά. Είναι ανυπόμονοι.

-Για κάποια στιγμή από τον Άρη που θυμάται:

Γενικά αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα είναι το πολύ καλό κλίμα που είχαμε την περίοδο 1992 με 1996. Υπήρχε οικογενειακό κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

 

To Top