Ηττήθηκε η Ιαπωνία, προκρίθηκε στις… κάρτες!

Η Ιαπωνία ηττήθηκε 1-0 από την Πολωνία, όμως για δυο κίτρινες κάρτες λιγότερες σε σχέση με τη Σενεγάλη πήρε την πρόκριση για την φάση των “16” του Μουντιάλ.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Μέσω του… fair play πήρε την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ η Ιαπωνία. Παρά την ήττα της με 1-0 από την Πολωνία, κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση εξαιτίας του ότι είχε δυο λιγότερες κίτρινες σε σχέση με τη Σενεγάλη, η οποία στο άλλο ματς του ομίλου έχασε από την Κολομβία (0-1).

Η Ιαπωνία ισοβάθμησε με τους Αφρικανούς στους τέσσερις βαθμούς, είχαν ίδια επίθεση, ίδια διαφορά τερμάτων, επομένως το επόμενο κριτήριο ήταν οι κάρτες και εκεί οι Ασιάτες αποδείχτηκαν πιο… φρόνιμοι. Είχαν τέσσερις έναντι έξι κίτρινων της Σενεγάλης και έτσι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους.

Όσο για τους Πολωνούς, αποχαιρέτησαν με νίκη τον θεσμό χάρη στο γκολ του Μπεντνάρεκ στο 60ο λεπτό του αγώνα. Άργησαν να κάνουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το πλήρωσαν. Τουλάχιστον, δεν έφυγαν χωρίς πόντο. Πλέον, θα κοιτάξουν την επόμενη μέρα, ώστε να παρουσιαστούν καλύτεροι τα επόμενα χρόνια, ίσως και ανανεωμένοι.

Γήπεδο: “Volgograd Arena”

Διαιτητής: Γιάνι Σικάζβε (Ζάμπια)

Βοηθοί: Ζέρσον Ντος Σάντος (Ανγκόλα), Ζακέλε Σιουέλα (Νότια Αφρική)

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Μακίνο, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Γιαμαγκούτσι, Ουσάμι (65′ Ινούι), Γκ. Σακάι, Οκαζάκι (46′ Οσάκο), Μούτο (82′ Χασέμπε).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Κουρζάβα (79′ Πέζκο), Κριχόβιακ, Γκοράλσκι, Γέντρζετσικ, Ζελίνσκι (79′ Τεόντορτσικ), Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι.

Γκολ: 60′ Μπεντνάρεκ

Κίτρινη κάρτα: 66′ Ακίνο

To Top