Η άγνωστη ιστορία του Κάμπαξη: Έγινε με το ζόρι διαιτητής λόγω του… νονού του! Φέτος δεν «έβγαλε» διπλό

Ο Γιάννης Κάμπαξης θα βρεθεί για πρώτη φορά στον δρόμο του Άρη. Δεν έχει πολλές παραστάσεις από τη Σούπερ λίγκα, μια και φέτος πήρε προαγωγή, αν και ήταν στη Football league από το 2006!

Μετά από πολλά χρόνια η Εύβοια έχει έναν εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία. Ο Γιάννης Κάμπαξης με αρκετά παιχνίδια στο ενεργητικό του τόσο στα τοπικά πρωταθλήματα της Εύβοιας, όσο και εθνικό επίπεδο ήταν υποψήφιος για τη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, από Σύνδεσμο Διαιτητών Εύβοιας μαζί με τον Βαλάντη Βρακά.

Είχε συμμετοχή και σε διεθνείς διοργανώσεις κυρίως σε πρωταθλήματα υποδομών. Την προηγούμενη σεζόν, συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου 2013, διαιτήτευσε Ολυμπιακός – Αντερλεχτ 2-1 για το NextGen Series και με τη νίκη αυτή η ομάδα Νέων των Πειραιωτών είχε προκριθεί στην προημιτελική φάση.

Η πρώτη του φορά στη μεγάλη κατηγορία ήταν για την 4η αγων (ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0). Στο Κύπελλο (25/09/13) διαιτήτευσε Αστέρας Μαγούλας – Λεβαδειακός 2-1. Συνολικά φέτος σφύριξε σε έξι αγώνες, αλλά δεν «έβγαλε» διπλό, μια και 4 αγώνες έληξαν με νικητή τον γηπεδούχο και 2 ήρθαν ισόπαλοι.

Την είσοδό του στη διαιτησία τη… χρωστάει στον θείο και νονό του, Κώστα Πριόνα. Ο πρώην πρόεδρος τους Συνδέσμου Διαιτητών Εύβοιας, και φυσικά πρώην ρέφερι, ήταν αυτός που το 1996 τον έπεισε να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή διαιτησίας, όμως ο Κάμπαξης δεν ήθελε να δώσει εξετάσεις επειδή δεν του άρεσε που στα γήπεδα οι διαιτητές άκουγαν τα εξ αμάξης!

Την ημέρα των εξετάσεων ο ρέφερι του ματς του Ολυμπιακού είχε γυρίσει από τη δουλειά του και έπεσε για ύπνο. Νόμιζε ότι θα ξεκουραστεί, αλλά ο Πριόνας… εισέβαλε στο δωμάτιό του και τον πήρε με το ζόρι για να δώσει εξετάσεις.

Ο θείος και νονός του Κάμπαξη είναι αυτός που τον καθοδηγεί σε όλη του τη ζωή, καθώς ο 37χρονος ρέφερι σε μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα του. Πάντως οι Πριόνας και Κάμπαξης δεν είναι οι μοναδικοί διαιτητές στην οικογένεια. Ο διαιτητής από τα Ψαχνά έχει παντρευτεί τη Χριστίνα Κούκουρα, η οποία θήτευσε ως ρέφερι στη Δ’ Εθνική και ως βοηθός στη Γ’. Μαζί έχουν δυο παιδιά, την τετράχρονη Φρειδερίκη και το μωρό 2,5 μηνών που θα ονομαστεί Κωνσταντίνα.

* Η φωτογραφία είναι από το evia–halkida.blogspot.com –

To Top