ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η… άγνωστη Τσουκαρίτσκι με τεχνικό διευθυντή τον Ματιάσεβιτς

Η ΦΚ Τσουκαρίτσκι δεν είναι από τις γνωστές ομάδες της Σερβίας, έχει έδρα το Βελιγράδι και μεταξύ των δεκαετιών 1990 και 2000, η ομάδα ήταν γνωστή σαν Čukarički Stankom λόγω χορηγιών. Είναι η πρώτη ομάδα στη Σερβία που έχει αγοραστεί από επιχειρηματία, ενώ έχει ιδρυθεί το 1926.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Φοράει τα ασπρόμαυρα, ενώ το γήπεδο της είναι το Στάντιον Τσουκαρίτσκι, μόλις 4.000 θέσεων, το οποίο λογικά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στην Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα Σερβίας τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από τις παραδοσιακές δυνάμεις Ερυθρό Αστέρα, Ραντνίτσκι και Παρτιζάν με 13 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες. Βασίζεται σε ποδοσφαιριστές κυρίως Σέρβους, με προσθήκη από το Μαυροβούνιο, ενώ μοναδικός ξένος είναι ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός Γκανέζος Σάμουελ Ογιούσου, ο οποίος προτάθηκε στην ΑΕΚ πριν μερικές μέρες.

Ο Γκανέζος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός που παίζει στη δεξιά πλευρά με ανάποδο πόδι, έχει έφεση στις ασίστ και στο σκοράρισμα, κάτι που απέδειξε τη φετινή σεζόν με την Τσουκαρίτσκι. Συγκεκριμένα, σε 33 συμμετοχές με την ομάδα του, μοίρασε 10 ασίστ (πρώτος σε όλο το πρωτάθλημα), ενώ σημείωσε 7 τέρματα. Το συμβόλαιό του λήγει το 2020, με τη σερβική ομάδα να θέλει να τον πουλήσει το φετινό καλοκαίρι.

Εχει ύψος 1,68, είναι ταχύτατος και ήταν επιλογή του πρώην αθλητικού διευθυντή της Ενωσης, Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς, όταν εκείνος είχε τον ίδιο ρόλο στους Σέρβους. Το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή ανέλαβε ξανά στην Τσουκαρίτσκι ο Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς. Ο Σέρβος που το καλοκαίρι του 2018 πήγε στην ΑΕΚ, αλλά τέσσερις μήνες μετά αποχώρησε, έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται στον σύλλογο από τον οποίο ήρθε στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Τσουκαρίτσκι, Ντράγκαν Ομπράντοβιτς έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στον πρώην παίκτη της ΑΕΚ και γι αυτό του ζήτησε να επιστρέψει στην ομάδα.

Μάλιστα πριν δυο χρόνια η ΑΕΚ είχε παίξει στα Σπάτα φιλικό με τους Σέρβους κι έχασε με 1-0.

Ο 49χρονος Αλεξάντερ Βεσελίνοβιτς, ενώ έχει δώσει ήδη έναν αγώνα για το Σέρβικο πρωτάθλημα στις 20 Ιουλίου, στο οποίο νίκησε με 1-0 την Νάπρεντακ Κρούσεβατς.

Η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν το 2015 όταν με προπονητή των γνωστό στο ελληνικό κοινό Βλάνταν Μιλόγιεβιτς κατέκτησε το κύπελλο Σερβίας επικρατώντας στον τελικό επί της Παρτιζάν με 1-0. Ο Σέρβος τεχνικός αποτελεί τον μακροβιότερο τεχνικό της Τσουκαρίτσκι, έχοντας καθίσει στον πάγκο της 124 παιχνίδια και 1192 ημέρες.

Πλήγμα θεωρείται η αποχώρηση του πρώτου σκόρερ με 12 γκολ, Ογκνιέν Μουγκρίνσκι με προορισμό την πολωνική Γιαγκελόνια.

Δείτε εδώ το ρόστερ, καθώς και το τι έκανε στο τελευταίο της επίσημο ματς:

To Top