Η άλλη ανάγνωση του ντέρμπι: Το αήττητο σερί πριν από το τελικό ντεμαράζ

Η τακτική του Μασάδο, τα λάθη του Σιδηρόπουλου, αλλά και η τελική ευθεία για είσοδο στην πεντάδα, είναι στοιχεία που δίνουν αφορμές για σκέψεις, στον απόηχο του ντέρμπι. Τα συναισθήματα που δημιούργησε το 0-0 είναι ανάμεικτα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Άρης έχει «χτίσει» ένα αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών, αποκτάει χαρακτήρα και είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη του στα επόμενα παιχνίδια – «φωτιά»…

Ο Πορτογάλος είχε σχέδιο στο παιχνίδι του. Πήγε στην Τούμπα με συνταγή Ξάνθης. Έδωσε βάρος στο χώρο των ανασταλτικών μέσων με την είσοδο του Παπαζαχαρία, αφήνοντας εκτός 11άδας τον πιο επιθετικογενή Καπετάνο. Όταν το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα του, έχασε Καστίγιο, Γιαννιώτα, πράγμα που εξανέμισε το πλεονέκτημα του Άρη στο μομέντουμ του αγώνα.

Ο Μασάδο δεν είναι δογματικός. Έχουμε σταθεί πολλές φορές στη διάθεσή του να προσαρμόζεται σε συνθήκες και αντίπαλο. Αποδεικνύει ότι επιλέγει πρόσωπα και θέσεις στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας δουλέψει στις αδυναμίες και τα προτερήματα της ομάδας που έχει απέναντι.

Η τακτική του 57χρονου αποδείχτηκε σωστή, αν και θα μπορούσε να «χτυπήσει» νωρίτερα το παιχνίδι. Ο Άρης σεβάστηκε υπέρ του δέοντος τον ΠΑΟΚ και του έδωσε τη δυνατότητα να πιστέψει στη νίκη. Ο Άρης μπορεί να είχε καλή κυκλοφορία σε αρκετά μεγάλο διάστημα, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή τεχνική των μεσοεπιθετικών του απέναντι στο βαρύ κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Η αφαιρετική λογική που προτάσσεται με βάση τις ευκαιρίες των δυο ομάδων είναι ανούσια. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερα εντός έδρας παιχνίδια του, παράγοντας που πρέπει ασφαλώς να μπει στη ζυγαριά αλλά μέχρι εκεί.

Το ντέρμπι είχε πρωταγωνιστή. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δικαίωσε τις επιφυλάξεις του Άρη προς το πρόσωπό του. Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου ελέγχεται για τις αποφάσεις του στο πειθαρχικό κομμάτι. Στα μάτια των ουδέτερων η διαιτησία του είναι μεροληπτική, και η κοινή γνώμη είναι αυτή που αναδεικνύει έναν διαιτητή σε ικανό ή μη.

Ο Άρης εμφανίζεται έντεχνα ως μόνιμα αδικημένος και κινδυνεύει να χάσει το δίκιο του. Κανείς όμως δεν μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να φωνάζει για ισονομία. Ο σύλλογος δεν επιζητάει εύνοια, θέλει απλά το 50-50.

Επίσης, είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει με την ίδια ένταση. Να κρατήσει τα θετικά που αποκόμισε, να διορθώσει αδυναμίες και να μπει δυνατά για το ντεμαράζ του πρωταθλήματος…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top