ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η άλλη πλευρά του Εντιαγέ: “Είχα μεγάλη πίεση στην Γαλατά, άλλος κόσμος στην Αγγλία” (video)

Είναι μία από τις καλύτερες μονάδες του Άρη, με πολλές εμπειρίες και για τον Άκη Μάντζιο είναι μια ξεχωριστή επιλογή παίκτη στο κέντρο.

Ο Μπαντού Εντιαγέ φιλοξένησε στη Θεσσαλονίκη έναν συμπατριώτη του, προκειμένου να παραχωρήσει μια μεγάλη συνέντευξη, η οποία αναρτήθηκε στο YouTube. Ο Αφρικανός παίκτης μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν την παρουσία του στην Αγγλία…

-Για την μεγάλη του μεταγραφή στη Γαλατάσαραϊ:

“Όταν πήρα μεταγραφή στη Γαλατάσαραϊ, η πίεση ήταν διπλή. Ήμουν η μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας και όλοι γνωρίζουν την πίεση που υπάρχει, από τον κόσμο και τα media. Ήταν η μετακίνηση μου από την Οσμανλίσπορ στη Γαλατάσαραϊ. Ήταν διαφορετικά εκεί. Πήρα ένα πολύ μεγάλο μάθημα από την παρουσία μου εκεί, για το πως είναι να λειτουργείς με πίεση. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τρία παιχνίδια, τρεις εβδομάδες ή τρεις μήνες. Έπρεπε να αποδώσω άμεσα, γιατί ήμουν μια ακριβή μεταγραφή. Παίζαμε κόντρα στην Καϊσερί, και είπα στον κόουτς ότι δεν μπορώ να αγωνιστώ ακόμα και πως χρειάζομαι λίγο χρόνο για να βρεθώ στην τέλεια κατάσταση. Ο προπονητής μου είπε ότι έπαιζε το “κεφάλι” του και ότι ξόδεψαν πολλά χρήματα για εμένα. Έτσι σκέφτηκα ένα πράγμα: ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση”.

-Για τους συνεχείς δανεισμούς από την Στόουκ:

“Είναι περιττό να πω πως η ατμόσφαιρα, το ποδόσφαιρο και όλα αυτά στην Αγγλία, είναι συναρπαστικά. Όμως εγώ είχα δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο. Δεν είναι θέμα γλώσσας, αφού μιλάω Αγγλικά σε πολύ καλό επίπεδο. Η κουλτούρα είναι διαφορετική εκεί και είχα δυσκολίες εκεί, γιατί είναι σαν άλλος κόσμος για εμένα. Όλα αυτά για τα εκτός γηπέδου, γιατί εντός γηπέδου, όλα κύλησαν όμορφα. Η Στόουκ δεν τα κατάφερε, η Σέφιλντ και η Έβερτον με προσέγγισαν αλλά δεν ήθελα να συνεχίσω στην Αγγλία.”

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη παρακάτω:

To Top