ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η άμυνα δίνει τις νίκες στον Άρη: 17 παιχνίδια με μηδέν παθητικό, 7 από τα τελευταία 13!

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία παρουσίασε η Superleague ενόψει της σημερινής αναμέτρησης του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 5η αγωνιστικών των πλέι οφ της Superleague. Ξεχωρίζει η επίδοση των 17 αγώνων δίχως να δεχθεί γκολ, κάτι που συνέβη στα επτά από τα τελευταία 13 παιχνίδια του!

Αναλυτικά:

Η ομάδα του Άρη μπήκε στα Playoffs για να υπερασπιστεί την δεύτερη θέση. Χάνοντας από την ΑΕΚ στην έδρα της όμως, τέθηκε σε αμφισβήτηση αν θα το καταφέρει. Αμέσως μετά όμως πήρε την πολύτιμη νίκη από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και με ανατροπή, για να μείνει τέσσερις βαθμούς μπροστά από τους «Δικέφαλους».

– Έκανε δύο ήττες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των Playoffs, αφού είχε τελειώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αήττητος σε έξι.

– Μάλιστα ανάμεσα στα έξι που δεν έχασε ήταν και τα εκτός έδρας με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

– Ο Άρης έχει δύο ήττες τώρα στα 10 τελευταία.

– Ξεκίνησε αήττητος στα επτά πρώτα, αλλά έκανε επτά ήττες στα 23 που ακολούθησαν.

– Έχει χάσει έξι από τα 18 μέσα στο 2021, αφού είχε μια ήττα στα 12 προηγούμενα.

– Νίκησε τον Παναθηναϊκό με ανατροπή σκορ, κάτι που είχε να κάνει από την πρεμιέρα όταν νίκησε τη Λαμία. Ανάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια έκανε 15 νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ!

– Η τελευταία ισοπαλία του ήταν στην Τούμπα, όπου πήρε 2-2. Ήταν το δεύτερο μόλις παιχνίδι του στη σεζόν, όπου προηγήθηκε, αλλά δεν νίκησε.

– Δεν έχει ισοπαλία στα πέντε τελευταία. Είχε τρεις στα αμέσως τέσσερα προηγούμενα.

– Μόνο στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης, που έχασε, και τον ΠΑΟΚ, που έφερε ισοπαλία, δεν κατάφερε να πετύχει νίκη, αν και προηγήθηκε. Στα άλλα 17 που βρέθηκε μπροστά στο σκορ τα κέρδισε.

– Είχε σκοράρει και στα 12 πρώτα της σεζόν, αλλά έβαλε γκολ στη συνέχεια σε πέντε από τα 10. Τώρα έχει σκοράρει σε επτά από τα οκτώ τελευταία.

– Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 17 παιχνίδια. Το έκανε στα επτά από τα 13 τελευταία.

– Από τις 21 Σεπτεμβρίου έχει στον πάγκο του τον Απόστολο Μάντζιο, που αντικατέστησε τον Μίκαελ Ένινγκ.

To Top