ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η άμυνα του Άρη ξεκινά από την… επίθεσή του! Η συνεισφορά των επιθετικών του και οι πρωτιές (video-photos)

Μόνο τυχαία δεν είναι η θέση του Άρη στον βαθμολογικό πίνακα της Super League, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” έχουν φέτος την 2η καλύτερη επίθεση με 20 γκολ και την 2η καλύτερη άμυνα, με 7 γκολ.

Με την παρουσία του Άκη Μάντζιου στην ομάδα, έχει βελτιωθεί σημαντικά η μεσοαμυντική λειτουργία του Άρη. Οι “κιτρινόμαυροι”, μάλιστα, όποτε σκοράρουν πρώτοι εκτός έδρας δεν δέχονται γκολ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο χρονικά ματς, με τον ΟΦΗ.

Οι “κιτρινόμαυροι” είναι στην 2η θέση, της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας, στα κλεψίματα. Έχουν 301 σε 12 ματς, μόλις 18 λιγότερα από τον πρώτο. Κορυφαίος “κλέφτης” του Άρη, ο Σάκιτς που έχει 40, ενώ τον ακολουθεί με ένα λιγότερο ο Ματίγια!

Προσέξτε τα κλεψίματα των επιθετικών της ομάδας. Ο Μάνος και ο Λόπεθ που είναι οι δύο φορ, έχουν δώσει από 9 και 3 αντίστοιχα. Ο Ματέο 18, ενώ  ο Γκάμα 17 κλεψίματα! Ακολουθούν Μπερτόγλιο με 12, Μαντσίνι με 10 και Σίλβα με 8.

Αναλυτικά:

Είναι χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του Σάσα, για τον τρόπο που ανταποκρίνεται πλέον στο ανασταλτικό σκέλος ο Άρης, με τον Βραζιλιάνο να τονίζει πως πλέον όλοι αμύνονται σε αυτή την ομάδα.

To Top