Η Άρσεναλ παραμένει μόνη πρώτη, μεγάλη νίκη της Γουέστ Χαμ επί της Νότιγχαμ

Σε μία παράσταση για ένα ρόλο στο “Κινγκ Πάουερ”, η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 της Λέστερ και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League. Η Γουέστ Χαμ πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα τέταρτο κόντρα στη Νότιγχαμ.

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της απέναντι στη Λέστερ στο “Κινγκ Πάουερ” και με το 1-0 διατηρήθηκε στην κορυφή της Premier League έπειτα από την 25η αγωνιστική.

Ο αγώνας ήταν μονόλογος για τους “κανονιέρηδες”, αφού οι γηπεδούχοι είχαν μηδαμινή δημιουργία κι έβγαλαν το 1ο μέρος χωρίς τελική. Η Άρσεναλ δεν είχε πολλές καλές στιγμές, όμως σε μία εξ αυτών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Λεάντρο Τροσάρ. Το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, όμως με την έναρξη του 2ου μέρους ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι σημείωσε κανονικό γκολ κι έδωσε δίκαιο προβάδισμα στους “κανονιέρηδες”.

Οι “αλεπούδες” συνέχιζαν χωρίς τελική και γι’ αυτό ο Μπρένταν Ρότζερς έριξε στη μάχη τους Τζέιμι Βάρντι και Γιούρι Τίλεμανς. Λίγα πράγματα άλλαξαν, με τους παίκτες του Μικέλ Αρτέτα να ελέγχουν άνετα την κατάσταση και να φτάνουν στο τρίποντο.

Στο Λονδίνο, Γουέστ Χαμ και Νότιγχαμ έδωσαν μεγάλη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, όμως μόνο μία ομάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο. Τα “σφυριά” επιβλήθηκαν με 4-0, σημειώνοντας όλα τα γκολ τους μέσα σε ένα τέταρτο στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες είχε ευκαιρίες από την αρχή του παιχνιδιού, απέναντι στους φιλοξενούμενους που περίμεναν στο γήπεδό τους, χωρίς να απειλούν.

Η αρχή στα γκολ έγινε στο 70′ με τον Ντάνι Ινγκς (γκολ που πιστοποίησε και το σύστημα VAR) και στη συνέχεια άρχισε ο καταιγισμός. Ο Ινγκς έκανε το 2-0 τρία λεπτά αργότερα, ο Ντέκλαν Ράις αύξησε το δείκτη του σκορ στο 78′ και ο Μίκαελ Αντόνιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 85′, βγάζοντας τη Γουέστ Χαμ απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού.

To Top