Έτσι μπορεί (και πρέπει) να άρει το απαγορευτικό μεταγραφών ο Άρης!

Το μπάτζετ του Άρη τη φετινή χρονιά ήταν 350.000 ευρώ κατά προσέγγιση. Αυτά ήταν τα χρήματα που αφορούν καθαρά τα συμβόλαια των παικτών, όχι τα λειτουργικά έξοδα, την εφορία, το ΙΚΑ και ότι άλλο έξοδο μπορεί να έχει μια ΚΑΕ. Είναι μεγάλο νούμερο για μια ομάδα που έχει υπαχθεί στο άρθρο 99, είναι μεγάλο νούμερο και για την Α1.

Οι κίτρινοι είχαν το τέταρτο μπάτζετ την φετινή χρονιά. Ίσως να έπεσαν στην πέμπτη θέση με την φυγή του Γιάννη Αθηναίου, όμως και πάλι τα 350.000 ευρώ για μια ομάδα που έχει συσσωρευμένα χρέη είναι πολλά για αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Κηφισιά που τερμάτισε στην 5η θέση είχε μικρότερο μπάτζετ, ο ΠΑΟΚ που μπήκε στην τετράδα έχει κάτω από 300.000 ευρώ, ενώ ο ΚΑΟΔ που κέρδισε την 6η θέση από τον Άρη είχε φέτος 220.000 ευρώ μπάτζετ!

Ο Άρης οφείλει να μειώσει το μπάτζετ του και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να δώσει χρήματα για να άρει το απαγορευτικό μεταγραφών από τη FIBA. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις ανθρώπων που έχουν γνώση της κατάστασης οι κίτρινοι μπορούν με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 60-70 χιλιάδες ευρώ να δώσουν προκαταβολές σε Ντάνστον, Μάιλς και Σκορδίλη και να διακανονίσουν τις οφειλές αυτές ώστε να τελειώσουν το θέμα αυτό, που θα τους δώσει ευελιξία στην αγορά και φυσικά θα συμβάλλει τα μέγιστα στην μείωση του μπάτζετ.

Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Από τη μείωση του μπάτζετ! Είναι βέβαιο πως αν οι κίτρινοι μπορούν να διαθέσουν και την επόμενη χρονιά 300-350 χιλιάδες ευρώ για συμβόλαια (αυτό ούτως ή άλλως έχουν στο μυαλό τους) θα είναι προτιμότερο να δώσουν κάποια από αυτά τα χρήματα για την άρση του απαγορευτικού και θα βρουν τους τρόπους να διατηρήσουν (τουλάχιστον) την ποιότητα του ρόστερ έχοντας πληθώρα επιλογών σε παίκτες.

 

To Top