Η άρση του απαγορευτικού της FIBA η μόνη λύση για να μειωθεί το μπάτζετ

Το αγωνιστικό θέμα που είναι (ή πρέπει να είναι) στην κορυφή της ατζέντας της διοίκησης είναι η άρση του απαγορευτικού μεταγραφών από την FIBA. Μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει για να μπορέσει η ΚΑΕ όχι απλά να φτιάξει πιο ποιοτική ομάδα, αλλά και να μειώσει το μπάτζετ της για την επόμενη περίοδο.

Ο λόγος είναι απλός. Έχοντας συγκεκριμένες επιλογές παικτών με το απαγορευτικό μεταγραφών σε ισχύ, οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι λογικό να ζητούν περισσότερα. Ο Άρης μη έχοντας άλλη διέξοδο θα πρέπει να συμφωνήσει με κάποιους από αυτούς τους συγκεκριμένους παίκτες, οπότε το μπάτζετ διαφοροποιείται.

Εφόσον αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών, οι κίτρινοι αποκτούν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις αγορές, πολλαπλασιάζουν τις επιλογές τους και σε ξένους και σε κοινοτικούς και σε Έλληνες και μπορούν να ρίξουν δραστικά το μπάτζετ τους. Για να καταλάβει κανείς την τάξη μεγέθους, το μπάτζετ του φετινού Άρη είναι κατά προσέγγιση πάνω από 350.000 ευρώ και την ίδια ώρα ο ΚΑΟΔ που τερμάτισε στην 6η θέση, ψηλότερα από τον Άρη, είχε μπάτζετ 220.000 ευρώ!

Για να αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών πρέπει να υπάρξουν συμφωνίες στους διακανονισμούς των τριών παικτών (Ντάνστον, Μάιλς, Σκορδίλης) βάσει του άρθρου 99 και απαιτούνται και κάποια μετρητά για να δοθούν ως προκαταβολές. Συμφωνία προς το παρόν σε προφορικό επίπεδο υπάρχει με τον Ντάνστον εδώ και τρεις μήνες, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα από την ΚΑΕ. Με τους άλλους δύο παίκτες η τελευταία ενημέρωση από την ΚΑΕ ήταν τις μέρες του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας, ότι συναντούν δυσκολίες. Πλέον πρέπει να δράσουν οι άνθρωποι της διοίκησης πιο αποφασιστικά.

 

To Top