ΑΠΟΨΕΙΣ

Η άρση των ban απαιτεί συνέχεια, συνέπεια, αυτογνωσία και βοήθεια απ’ όλους

Χρειάστηκαν να περάσουν 4,5 μήνες μετά τη λήξη του περσινού πρωταθλήματος και να απομένει μόλις μία εβδομάδα για την έναρξη της νέας σεζόν για να λύσει ο Άρης τα 8 ban που τον δέσμευαν, κρατώντας τον καθηλωμένο μεταγραφικά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος και οι συνεργάτες του τα κατάφεραν, βάζοντας τον Άρη ξανά στην ελεύθερη αγορά. Πρόκειται για κάτι που λογίζεται φυσικά ως μια σημαντική και κομβική για το μέλλον της ομάδας διοικητική επιτυχία, τη σημαντικότερη από τον Μάρτιο του 2018 στην μετά-Λάσκαρη εποχή.

Ωστόσο, η άρση των ban δεν αποτελεί αφορμή για πανηγυρισμούς. Πόσω μάλλον για όσους είναι μέλη της οικογένειας του Άρη και πόσω μάλλον όταν μπροστά υπάρχει ακόμα μακριά διαδρομή. Ναι, ο Άρης μπήκε και πάλι στον ίσιο και… καλοστρωμένο δρόμο, όμως έχει πολλά χιλιόμετρα ακόμα να διανύσει και θα πρέπει το ντεπόζιτο του να είναι διαρκώς γεμάτο.

Ας μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή διακανονίστηκαν τα ban και ο Άρης θα ανακοινώσει τους παίκτες με τους οποίους έχει έρθει σε συμφωνία τις προηγούμενες ημέρες. Βέβαια, όσον αφορά την παραμονή εκτός της λίστας της FIBA με την απαγόρευση μεταγραφών, ο Άρης και οι διοικούντες του θα πρέπει να τηρήσουν τους διακανονισμούς με τους πρώην παίκτες της ομάδας και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται οικονομικό πλάνο, οργάνωση, διορατικότητα αλλά και… γνώθι σαυτόν.  Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ τη δεδομένη χρονική στιγμή γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τη γνωστή παροιμία που λέει «κατά το πάπλωμα σου άπλωνε τα πόδια σου». Δεν πρέπει και δε χρειάζονται οικονομικές υπερβάσεις, καθώς, πρωτοστατούντος του Δημήτρη Γουλιέλμου, ο Άρης έχει να πληρώνει τις υποχρεώσεις για τα ban, τη φετινή ομάδα (παίκτες, προπονητές, σταφ) και κάποια ποσά ακόμα από την σεζόν που πέρασε.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι (για ακόμα μια φορά) ο κόσμος του Άρη. Η μαζική παρουσία του στο γήπεδο θεωρείται δεδομένη, καθώς και στα καλά και στα άσχημα ήταν πάντα εκεί. Και τώρα, η θετική είδηση της αφαίρεσης του βραχνά των ban δίνει μια καλή αφορμή, ει δυνατόν, για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, που θα δώσει μια πρώτη βοήθεια στο έργο της «κιτρινόμαυρης» προσπάθειας.

To Top