Η έκκληση του Παγκόσμιου πρωταθλητή πάλης: «Ο Άρης είναι η οικογένειά μου»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Άρη στην πάλη, Γιώργος Κουλουχίδης, μίλησε για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, δυσκολεύοντάς του τις συνθήκες για το άθλημα που υπηρετεί.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92.8…

Θα θέλαμε να συστηθείς στον κόσμο του Άρη.

Λέγομαι Γιώργος Κουλουχίδης, είμαι αθλητής πάλης στον σύλλογο του Άρη από το 2006. Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολήθηκα πιο πολύ με την πάλη στην άμμο και έχω σε αυτό το είδος έχω τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Κατάφερα να είμαι στην καλύτερη πεντάδα παγκοσμίως και είχα μια 3η θέση το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κροατία. Επίσης την 3η θέση το 2015 στο Μεσογειακό στην Ιταλία. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε το 2ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Παραθαλάσσιων αθλημάτων και έφτασα στον τελικό.

Ανήκεις στον Άρη σωστά; Ποιο είναι το θέμα που αντιμετωπίζεις;

Σκεφτείτε μόνο φέτος πήγαμε σε τέσσερα τουρνουά σε Βραζιλία, Πορτογαλία, Ουκρανία και Κροατία που θα γίνει και ο τελικός. Όλα αυτά τα χρόνια, τα ταξίδια που έχουμε κάνει για τους αγώνες δυστυχώς η ομοσπονδία παρόλο που είμαι τόσα χρόνια στην Εθνική, δεν μας έχει καλύψει τα έξοδα. Πήγα σε όλα τα ταξίδια με την βοήθεια του προπονητή μου που αγαπώ πολύ γιατί ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριξε σε όλα, είναι ο κύριος Κώστας Κουρτίδης. Σε κάποια από αυτά τα ταξίδια με έχουν βοηθήσει και γονείς παιδιών που έρχονται στον Άρη. Δεν μπορούμε όμως συνεχώς να ζητάμε βοήθεια από τα ίδια άτομα.

Ο Ερασιτέχνης Άρης τι λέει γι’αυτό; Ποιος είναι ο τρόπος για βοήθεια;

Απ’όσο γνωρίζω αυτή την στιγμή ο Α.Σ δεν μπορεί να με βοηθήσει με κάποιον τρόπο γιατί το πρόβλημα είναι οικονομικό στην ουσία για να πάμε σε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Εγώ αυτή την στιγμή δουλεύω τρεις ώρες την μέρα και βγάζω 250-300 ευρώ. Οπότε για να μαζέψω ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και να πάω στους αγώνες είναι πάρα πολύ δύσκολο. Καλό θα ήταν να βρεθεί κάποιος χορηγός ή να βρω εγώ κάποια δουλειά για να καλύψει όλα μου τα έξοδα.

Υπάρχουν πολλές “Αρειανές” επειχειρήσεις που θα μπορείς να δουλέψεις. Αυτό δεν ζητάς;

Αυτό ακριβώς ζητάω. Να βρεθεί μια δουλειά πρωινή έτσι ώστε να πάω μετά και στην προπόνηση μου και να μπορέσω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στον σύλλογο μου τον Άρηκαι στην Εθνική. Μακάρι να βρεθεί ένας τέτοιος άνθρωπος ακόμη και ο χορηγός, υπάρχουν μικρά παιδιά “πίσω” μου που και εκείνα στα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν βοήθεια. Αν δεν υπάρχει στήριξη από τον σύλλογο ή την Εθνική δυστυχώς όλα τα παιδιά θα είναι “χαμένα” με τέτοιο ταλέντο.

Τι είναι για εσένα ο Άρης;

Ο Άρης είναι το δεύτερο σπίτι μου, η οικογένεια μου. Όσο μπορώ παρακολουθώ γιατί μένω και λίγο μακριά αλλά όποτε μπορώ πηγαίνω και σε αγώνες. Έχω περάσει πολλές μέρες μέσα στο γήπεδο που έχουμε το γυμναστήριο μας που με κόπο, ιδρώτα και αίμα προσπαθούμε πάντα να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον σύλλογο..

To Top