ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αγάπη για την αρχαία Ελλάδα και η θέληση να μπολιάσει ελληνικό “αίμα” στον Άρη

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Αργεντινή ο Χερμάν Μπούργος μίλησε με θέρμη για την αρχαία Ελλάδα.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά: “Βρίσκομαι στην περιοχή στην οποία ζούσε ο Φίλιππος ο Βασιλιάς των Μακεδόνων, απέχει μόλις είκοσι λεπτά από εκεί που είμαι. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με κουλτούρα και τρομερή ιστορία. Ο Άρης, η ομάδα μου, ήταν ο θεός του Πολέμου, γιος του Δία και της Ήρα. Για μένα που αγαπώ την ιστορία, στην πραγματικότητα έχω πάθος γι’ αυτή, είναι υπέροχο να βρίσκομαι σε μια χώρα πολιτισμού και μεγάλης ιστορίας όπως η Ελλάδα».

Είναι δεδομένη η αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα και δεν έχει κρύψει ότι τον εμπνέει. Την ίδια ώρα, ο προπονητής του Άρη έχει έναν σαφή προσανατολισμό, τον οποίο τηρουμένων πάντα των αναλογιών θέλει να ακολουθήσει, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θέλει να μπολιάσει ελληνικό “αίμα” στην ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι έχει τους τελευταίους μήνες στις προπονήσεις τους μικρούς από την Κ19 και Κ17 του Άρη.

Στην Αυστρία μάλιστα, μίλησε τον καθένα ξεχωριστά και τους επισήμανε τι πρέπει να βελτιώσουν ατομικά, ούτως ώστε να είναι σε ανταγωνιστική κατάσταση για την ομάδα. Ο ίδιος όπως έδειξε και στα τρία φιλικά δεν θα διστάσει να τους δώσει την ευκαιρία. Το ζητούμενο είναι να την… αξιοποιήσουν.

To Top