ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η αγαπημένη φράση του Άντρε Γκρέι και η πλάτη… έργο τέχνης (photos-video)

Το Σάββατο φτάνει στην Θεσσαλονίκη ο Άντρε Γκρέι για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με έντονη κοινωνική ευαισθησία απέναντι στον ρατσισμό και τις διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο πως η πλάτη του είναι ένα έργο τέχνης, καθώς την κοσμεί με σπουδαίες προσωπικότητες όπως οι Νέλσον Μαντέλα, Μοχάμεντ Άλι, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ρόζα Πάρκς, Μπομπ Μάρλεϊ, Μάλκολμ Χ.

Μπομπ Μάρλει, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μάλκομ Χ, να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Αμφότεροι έχουν μεγάλη συνεισφορά του αφροαμερικανικού κινήματος και δολοφονήθηκαν τη δεκαετία του 1960.

Ο Νέλσον Μαντέλα που ήταν ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής όπως και ο Μοχάμεντ Άλι, η εμβληματική φυσιογνωμία της πυγμαχίας, ο οποίος σταμάτησε να αγωνίζεται όταν του αφαιρέθηκε η άδεια, καθώς δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η Ρόζα Παρκς, ο Τόμι Σμιθ και ο Τζον Κάρλος, είναι επίσης σημαντικές προσωπικότητες που ήταν απέναντι στις διακρίσεις στις ΗΠΑ, καθώς η Ρόζα είχε αρνηθεί να αλλάξει θέση σε λεωφορείο ανάλογα με το χρώμα του επιβάτη, κάτι που στην πορεία άλλαξε τα δεδομένα για την ισότητα των πολιτών, ενώ οι δύο αθλητές είχαν εμφανιστεί χωρίς παπούτσια ύψωσαν τις γροθιές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

Την 10αδα συμπληρώνουν οι Μάρκους Γκρέι και Χιούι Νιούτον, οι οποίοι έχουν τη δική τους ιστορία στο Black Power και τους Μαύρους Πάνθηρες αντίστοιχα.

Φυσικά ο Γκρέι μέσα από τα τατουάζ περνάει και πολλά μηνύματα. Ένα από αυτά είναι η αγαπημένη του φράση: «Προτιμώ να πεθάνω στα πόδια μου παρά να ζήσω στα γόνατά».

To Top