Η Αγγλία θα παίξει προκριματικά για το Euro 2028 ακόμα κι αν είναι οικοδέσποινα

Η Αγγλία θα πρέπει να παίξει προκριματικούς αγώνες για το Euro 2028 ακόμα κι αν είναι η κύρια διοργανώτρια χώρα του τουρνουά, σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει η UEFA.

Το τουρνουά των 24 ομάδων αναμένεται να διοργανωθεί από κοινού από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα απονείμει το πολύ δύο θέσεις αυτόματης πρόκρισης.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο ITV ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία για αγώνες των «Τριών Λιονταριών», συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών του Euro 2028. Το σχέδιο που θεωρείται ως η προτιμώμενη επιλογή από την UEFA, θα ήταν να παίξουν και οι πέντε γηπεδούχοι στους προκριματικούς ομίλους, με τις δύο αυτόματες θέσεις να κρατούνται ως εφεδρεία, για κάθε διοργανώτρια χώρα που δεν τα καταφέρει. Εάν τρεις ή τέσσερις διοργανώτριες χώρες αποτύχουν να προκριθούν, οι δύο καλύτερες θα πάρουν τις εφεδρικές θέσεις.

Η UEFA θα απονείμει επίσημα το τουρνουά στις 10 Οκτωβρίου και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

To Top