Η ΑΕΚ κινδυνεύει με κλείσιμο θυρών στο «πέταλο» από την UEFA

Υψηλό πρόστιμο επέβαλε η UEFA στην ΑΕΚ για το ματς με τον Άγιαξ, ενώ υπάρχει κίνδυνος για κλείσμο συγκεκριμένων θυρών στο «πέταλο» της OPAP Arena μελλοντικά.

Με πρόστιμο 82.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την UEFA η ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Άγιαξ, το οποίο έρχεται ως συνέχεια των προστίμων σε προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς με τον συνολικό αριθμό να είναι πλέον εξαψήφιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος και του νέου προστίμου αφορά τα λέιζερ και τους διαδρόμους που καταλαμβάνονται από κόσμο. Ωστόσο, επειδή στις εκθέσεις των παρατηρητών ορίζεται ως πηγή των παραβάσεων κυρίως το «πέταλο» προς την πλευρά του Άλσους, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος τιμωρίας κλεισίματος των συγκεκριμένων θυρών, αν αυτές συνεχιστούν μελλοντικά.

Από την ΑΕΚ τονίζουν ότι παρά την εξαιρετική ανταπόκριση που έχει υπάρξει από τους οπαδούς στο θέμα των καπνογόνων και των κροτίδων, στο θέμα των λέιζερ και των διαδρόμων δεν συμβαίνει το ίδιο κάτι που βάζει σε κίνδυνο τιμωρίας την ομάδα από την UEFA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο του ματς με τον Άγιαξ υπήρξε σοβαρή σύσταση από την UEFA με κίνδυνο διακοπής του αγώνα λόγω της χρήσης λέιζερ.

Επίσης για το ματς με τον «Αίαντα» στην OPAP Arena το πρόστιμο έχει να κάνει και με τα αντικείμενα που έπεσαν στους πανηγυρισμούς των παικτών του Άγιαξ στο γκολ που σημείωσαν, αλλά και για κάποια επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το γήπεδο κατά την διάρκεια της άφιξης των φιλοξενούμενων οπαδών.


To Top