Η… αθέατη πλευρά της επεισοδιακής συνεδρίας της Σούπερ λίγκας

Έντονες στιγμές που οδήγησαν και σε επιθετικότητα με ανοίκειες φράσεις αλλά και συζήτηση για μια σειρά θεμάτων που δημιουργούν τριγμούς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν  στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ στο οποίο συνυπήρξαν για πρώτη φορά φέτος οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης, αντίστοιχα.

Αρχικά ο πρόεδρος Γιάννης Μώραλης, έβαλε το θέμα των όσων ακούγονται το τελευταίο διάστημα από τις ανακοινώσεις έως και τα «στημένα» και ζήτησε από τους εκπρόσωπους των ομάδων να πάρουν θέση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας διαφοροποιήθηκε λέγοντας ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί στους πρόεδρους να τοποθετούνται σε θέματα του ποδόσφαιρου.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου για τις δημοσιές τοποθετήσεις που κάνει λέγοντας του «δεν φοράς παντελόνια».

Αμέσως απάντησε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος φέρεται να εκστόμισε έναν υβριστικό χαρακτηρισμό προς τον κ. Μαρινάκη ενώ στη συνέχεια του είπε βγες έξω αλλά χωρίς μπράβους.

Ο κ. Μαρινάκης φέρεται να απάντησε λέγοντας του είναι αργόμισθος και στηρίζει αυτόν που σε πληρώνει. Ο Μαρινάκης χαρακτήρισε έμμισθο υπάλληλο και τον Ζήση Βρύζα με τον οποίο είχε αντιπαράθεση λέγοντας σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ότι όταν σε πρότεινα για πρόεδρο της Super League  δεν θέλω να πω τη γνώμη είχε και τι μου είπε το αφεντικό σου για εσένα.

Η συζήτηση για τη διαιτησία στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Όταν η συζήτηση πήγε στο πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ ο κ. Μαρινάκης σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να έχει βγει κόκκινη κάρτα και στον δικό μου παίκτη.

Ο Μαρινάκης φέρεται να απάντησε: «Τι κάνω εγώ. Δεν είμαι διαιτητής. Σας παρείχα αρίστη φιλοξενία δεν έχετε κανένα παράπονο και θέλω να μου το ανταποδώσετε στην Τούμπα».

Ξένοι αρχιδιαιτητές

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στην διαιτησία γενικότερα. Το θέμα έβαλε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο οποίος είπε ότι η ομάδα του θίγεται από τις διαιτητικές αποφάσεις και έχει πληρώσει πάρα πολλά χρήματα σε πρόστιμα από κάρτες και αποβολές.

Ο κ. Μαρινάκης φέρεται να είπε: Να αλλάξει το σύστημα. Μια πρόταση είναι να έρθουν δύο ξένοι αρχιδιαιτητές π.χ. από την Ισπανία την Πορτογαλία, να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, και αυτοί να ελέγχουν και να αξιολογούν τους διαιτητές και να μην λέει κανένας ότι τους έχει βάλει ο ένας ή ο άλλος. Ο κ. Αλαφούζος φέρεται να συμφώνησε με την πρόταση.
 
Η συζήτηση για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές

Στην συνέχεια η κουβέντα πήγε στους δανεικούς και στις ομάδες που έχουν δανεικούς με τον κ. Μαρινάκη να λέει κατά πληροφορίες: Ποιες είναι οι ομάδες που είναι κάτω από την ομπρέλα μου; Αν έλεγχα την διαιτησία θα έπαιρνα το πρωτάθλημα αήττητος όμως όταν δεν έπαιξα καλά έχασα.
Ο κ. Αλαφούζος λέει για τους δανεικούς αλλά όταν αυτoi παίζουν με εμάς έχουν καλύτερη απόδοση. Δανεικούς έχουν δώσει και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Η τοποθέτηση του Αλαφούζου ήταν ότι αυτό το θέμα με τους δανεικούς πρέπει να σταματήσει να γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός και η ανακοίνωση

Στην συνέχεια ο κ. Μαρινάκης φέρεται να είπε ότι αν δεν βγει μια ανακοίνωση από την Super League σκέφτεται ακόμα και να αποσυρθεί από τον συνεταιρισμό του χρόνου, ενώ αναφέρθηκε και σε συνεργάτη της Λίγκας παρατηρώντας ότι κακώς στηρίζει ομάδες που θίγουν το προϊόν.

Όταν αποφασίστηκε η έκδοση της ανακοίνωσης ο Παναθηναϊκός μέσω του πρόεδρου του που είχε αποχωρήσει ζήτησε να περιληφθεί μια αναφορά στην διαιτησία που να λέει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Όμως η πλευρά του Ολυμπιακού και οι υπόλοιπες ομάδες αρνήθηκαν να μπει στην ανακοίνωση η αναφορά για την διαιτησία, η οποία εκδόθηκε θίγοντας μόνο το θέμα των ανακοινώσεων που βγάζουν μέλη της Super League εναντίον άλλων μελών.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top