ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ακτινογραφία του αγώνα Περιστέρι- Άρης – Οι αριθμοί και τα στατιστικά

O EΣΑΚΕ προχώρησε στην παρακάτω ανάλυση για το ματς του Αρη με το Περιστέρι.

Πιο αναλυτικά…

“Η Basket League επιστρέφει στη δράση έπειτα από τη διακοπή του περασμένου Σαββατοκύριακου και η αυλαία της 6ης αγωνιστικής θα ανοίξει το Σάββατο (19/11, 16:00, ΕΡΤ3) στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου το Περιστέρι bwin θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες, με τις οποίες ανέβηκαν στο 3-2 και μοιράζονται μαζί την 3η θέση της βαθμολογίας με τον ΠΑΟΚ mateco, αν και οι προηγούμενες αγωνιστικές άφησαν δύο εκκρεμότητες.

Το Περιστέρι bwin πριν τη διακοπή επιβλήθηκε του Απόλλωνα εκτός και της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό εντός έδρας. Στο γήπεδο του νίκησε στην πρεμιέρα και τον ΠΑΟΚ mateco ενώ ηττήθηκε από την ΑΕΚ. Τρία από τα πέντε παιχνίδια των «κυανοκίτρινων» κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές ενώ και οι τρεις νίκες τους συνδυάστηκαν με παθητικό μικρότερο των 80 πόντων.

Ο Άρης έδωσε θετικό πρόσημο στο ρεκόρ του (3-2) με τις νίκες που σημείωσε επί της ΑΕΚ εκτός και του Απόλλωνα εντός έδρας. Οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν και τις τρεις νίκες τους –είχε προηγηθεί εκείνη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα- έχοντας παθητικό από 57 μέχρι 65 πόντους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το περσινό παιχνίδι σταμάτησε ένα σερί αγώνων των δύο ομάδων στο Περιστέρι στα οποία ο νικητής αναδείχτηκε με διψήφιες διαφορές. Πριν φτάσει λοιπόν πέρυσι ο Άρης στη νίκη στο ματς της 22ης αγωνιστικής με 70-67 (Τόμας Γκιέλο 17π, 4/7τρ, Γκλεν Κόζι 14 – Άντονι Κάουαν 17π, 7ασ, 3κλ, Έρικ Λόκετ 16π, 11ρ, 2ασ, 2κλ.) είχαν προηγηθεί πέντε αγώνες που κρίθηκαν με διαφορές 11-20 πόντων.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 60ός αγώνας μεταξύ του Περιστερίου bwin και του Άρη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα. Στα ματς της Αθήνας ωστόσο οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Περιστέρι bwin – Άρης 24-35

Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι bwin – Άρης 23-24

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Περιστέρι bwin – Άρης 18-12

Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι bwin – Άρης 17-7

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

1997-98: Περιστέρι bwin – Άρης 101-59

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

1996-97: Περιστέρι bwin – Άρης 85-79 (Ο Άγγελος Κορωνιός είχε 34 για το Περιστέρι)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ο Σακούρ Τζούστον, ο MVP της 5ης εβδομάδας της Basket League, απέχει πέντε πόντους από τους 300 ενώ με τρία ριμπάουντ θα φτάσει τα 150 στην 31η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μάρκους Ντένμον είναι 1ος σε εύστοχα τρίποντα στην Basket League (21/41), σημειώνοντας 12 από αυτά (12/20) στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του με τον Απόλλωνα και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό. Οι υπόλοιποι παίκτες του Περιστερίο bwin έχουν λιγότερα τρίποντα από τον Αμερικανό (20/93).

* Ο Μίρο Μπίλαν είναι 2ος σε εύστοχες βολές στο Πρωτάθλημα, πίσω από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, μετρώντας 25.

* Ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχε 2+ ασίστ και στα πέντε παιχνίδια του Περιστερίου bwin αλλά στον αντίποδα είχε 3+ λάθη σε τέσσερα από αυτά.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Στο παιχνίδι αυτό θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο κλεψιμάτων αφού αμφότερες έχουν από 9,8. Το Περιστέρι bwin ήταν 9ο στη σχετική λίστα της κανονικής περιόδου του περσινού Πρωταθλήματος, με 6,46 κλεψίματα.

– Το 30,59% με το οποίο εκτελεί το Περιστέρι bwin από το τρίποντο, είναι το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας. Πέρυσι οι «κυανοκίτρινοι» είχαν ποσοστό καλύτερο κατά 5%, αφού είχαν 35,77% που ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο της κατηγορίας.

ΑΡΗΣ

MILESTONE

* Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ που θα κάνει το ντεμπούτο του με τον Άρη που γίνεται ο τρίτος σταθμός στην καριέρα του στην Basket League μετά τον ΠΑΟΚ mateco και τον Απόλλωνα, με τέσσερις πόντους θα φτάσει τους 200. Είχε 196 σε 26 ματς.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν είναι ο μόνος παίκτης της Basket League που έφτασε τα 20+ επιθετικά ριμπάουντ. Έχει 24 σε πέντε ματς και μέσο όρο 4,8 ενώ ο κορυφαίος της περσινής κανονικής περιόδου Ουσμάν Κρουμπάλι είχε μέσο όρο 3,43.

 

* Ο Γιάννης Σιδηροηλίας έκανε ένα λάθος στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Απόλλωνα. Ήταν μόλις το δεύτερο του σε 29 αγώνες στην Basket League αφού είχε κάνει ένα ακόμη στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin.

 

* Ο Τζανόντ Νότε είναι με διαφορά ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη έχοντας συνολικά 27. Ο Αμερικανός κάνει κατά μέσο όρο 5,4 ενώ κανένας παίκτης στην ιστορία της Basket League δεν έβγαλε μία σεζόν με μεγαλύτερο μέσο όρο από τα 4,5 του Ριτς Ρέλφορντ της Δάφνης της περιόδου 1992-93.

 

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

 

+ Με 12 επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα, ο Άρης μοιράζεται την πρωτιά της σχετικής λίστας με τον Προμηθέα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν 5η στην αντίστοιχη λίστα της κανονικής περιόδου του περσινού Πρωταθλήματος με 10,67.

 

– Ο Άρης εκτελεί με το χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας στις βολές, αφού είχε 62,29% στις πρώτες πέντε αγωνιστικές”.

 

To Top