Η… ακτινογραφία του “εφιάλτη” με τη γλώσσα των αριθμών

Η γλώσσα των αριθμών πολλές φορές στο ποδόσφαιρο λέει την αλήθεια. Αλλες πάλι,  πέφτει έξω. Στον φετινό Άρη, μπορούμε να πούμε σχεδόν με βεβαιότητα πως τα στατιστικά στοιχεία των αγωνιστικών δικαιολογούν την θέση που βρίσκεται στο πρωτάθλημα.

Λάθη πολλά, επιθετική δυστοκία, και άμυνα για…κλάματα. Πάμε όμως να δούμε συγκεκριμένα τι εννοούμε.

1. Ο Άρης λοιπόν, έχει την χειρότερη επίθεση, με απολογισμό τερμάτων μόλις 19, σε 22 αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην Σούπερ λιγκ! Η ουσία κρύβεται ωστόσο στις τελικές προσπάθειες, που είναι ακριβώς 215. Δηλαδή κατά Μ.Ο 9,7 σε κάθε παιχνίδι. Με απλά μαθηματικά, η μπάλα “ματώνει” το… πλεκτό  αν γίνουν 12 οι τελικές προσπάθειες σύμφωνα με την έως τώρα συγκομιδή των γκολ. Έν αντιθέση, οι αντίπαλοι χρειάζονται μόλις 6 προσπάθειες για να παραβιάσουν τα κίτρινα γκολπόστ.

2. Την ίδια ώρα έχει δεχτεί 39 γκολ, 2 λιγότερα από τον Λεβαδειακό, που είναι πρώτος στο παθητικό τερμάτων.  Δέχεται παραπάνω από 1,8 τέρματα σε κάθε παιχνίδι, ποσοστό που δεν κολακεύει καθόλου την άμυνα του

3. Τα σουτ εντός της μεγάλης περιοχής είναι 82, ενώ αυτά εκτός 99. Αριθμός ικανοποιητικός δεδομένων των συγκυριών, που όμως δεν έχουν τα περισσότερα ευτυχή κατάληξη.

4. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι κεφαλιές που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την αντίπαλη εστία, έχοντας φτάσει στον αριθμό 34. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει η “αεροπορία” των αντίπαλων, που έχουν κερδίσει τους αμυντικούς του Άρη στην περιοχή 53 φορές, και έχουν στείλει την μπάλα στην εστία με το κεφάλι, υπό καλές προϋποθέσεις.

 6. Οι κιτρινόμαυροι έχουν πετύχει γκολ από ασίστ 13 φορές, και βρίσκονται στην προ τελευταία θέση της βαθμολογίας στην εν λόγω κατηγορία σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ενημερωτικά τελευταίος είναι ο Πανιώνιος με μόλις 5.

 8. Ένα ακόμη στατιστικό που ο Άρης έχει τραγικό ποσοστό είναι τα εύστοχα γεμίσματα. Μόνο οι 123 από 488 συνολικά σέντρες που γίνονται βρίσκουν στόχο. Στις επιτυχημένες πάσες οι κίτρινοι φτάνουν αισίως τις 1010, 188 περισσότερες από τον τελευταίο Απόλλωνα, αλλά και 616 λιγότερες από τον Ολυμπιακό που προηγείται στη σχετική  λίστα.

 9. Προσθέτοντας και τις 1050 λανθασμένες μεταβιβάσεις που έχουν προβεί οι ποδοσφαιριστές του Άρη έως τώρα, τότε το συνολικό στατιστικό γίνεται ακόμη περισσσότερο αρνητικό.

9. Αν συμπεριλάβουμε πως σε συνολικά 2060 πάσες που έχουν αλλάξει μεταξύ τους, οι περίπου μισές είναι λανθασμένες, τότε γίνεται αντιληπτό οι πλειάδα λαθών που αντικρίζει ο κόσμος της ομάδας σε κάθε παιχνίδι.

 10. Οι κιτρινόμαυροι έχουν πετύχει 2 αυτογκόλ ενώ οι εκατέρωθεν γκολκίπερ που έχουν χρησιμοποιηθεί, έχουν στο ενεργητικό τους 75 αποκρούσεις, και βρίσκονται στην 16η θέση του πίνακα αυτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτος βρίσκεται ο Απόλλωνας με τον Τζόρβα όπου πραγματοποίησε ήδη 113 εύστοχες επεμβάσεις.

 11. Είναι γνωστό ότι ο τρόπος παιχνιδιού του φετινού Άρη, είναι να περιμένει τον αντίπαλο και να “χτυπάει” στις αντεπιθέσεις. Με απλά λόγια δεν κάνει παιχνίδι κατοχής, και αρέσκεται να δίνει αυτόν τον ρόλο στον αντίπαλο. Το γεγονός αυτό, ευνοεί στα πολλά κλεψίματα -570 και 12 λιγότερα από τον πρώτο Πανθρακικό – έχοντας την τρίτη θέση στην εν λόγο λίστα.

 12. Τέλος τα κερδισμένα φάουλ για τους κιτρινόμαυρους είναι 391, αρκετά αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι έχουν κάνει 373, και έχουν δεχτεί οι κιτρινόμαυροι 71 κίτρινες κάρτες, εκεί όπου ο Εργοτέλης προπορεύεται με 73.

13. Βεβαίως έχει τις περισσότερες αποβολές, συνολικά 7, όπου οι δύο προήλθαν από απευθείας κόκκινη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top