Η αλήθεια για τον επιλογή Τανατζή, η κλήρωση που έγινε… ορισμός και η απουσία του Χριστοδούλου!

Η επιλογή του Γιώργου Τανατζή για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ήταν εδώ και αρκετές εβδομάδες γνωστή στους κύκλους της διαιτησίας. Κι ας επικαλείται το μέλος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης την διαδικασία της κλήρωσης που ουσιαστικά είναι ορισμός.

Στην παρούσα φάση δεν θα ασχοληθούμε με το θέατρο του… παραλόγου που σχετίζεται με το θέμα «κλήρωση-ορισμός» ωστόσο αν χρειαστεί στο προσεχές μέλλον  θα επανέλθουμε για θέματα που είναι έτσι κι αλλιώς λίγο-πολύ γνωστά και πολυσυζητημένα.

Η σιγουριά για τον ορισμό του Τανατζή πήγαζε κυρίως από το γεγονός ότι αυτή είναι η τελευταία χρονιά του Κατερινιώτη ρέφερι καθώς ηλικιακά έφτασε στο 50ο έτος κι όπως συνέβη στο παρελθόν και με άλλους (Κουκουλεκίδη, Πιτσίλκα κ.α.) με το τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Αφήνουμε κατά μέρος αυτά που ακούγονται στην Αθήνα(κυρίως από τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν επέτρεπε στην ΚΕΔ την παρουσία του Τανατζη σε τελικούς με τον Παναθηναϊκό κι ως εκ θαύματος ποτέ δεν κληρώνονταν) και κρατάμε ότι ο Τανατζής παίρνει ως «δώρο» κάτι σαν «τιμής ένεκεν» από την Ομοσπονδία την συμμετοχή του σε έναν τελικό. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν η απουσία έμπειρων πρωτοκλασάτων ρέφερι στην υπόλοιπη δυάδα την οποία πλαισιώνουν οι Καρακατσούνης, Παναγιώτου.

Ξαφνικά η αξιότιμη ΚΕΔ ανακάλυψε το «τρικ» της εντοπιότητας. Την εξαίρεση δηλαδή διαιτητών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σημειώστε ότι μιλάμε για την ίδια ΚΕΔ (Ζαβλανός, Κορομηλάς, Συμεωνίδης) που στην διάρκεια του πρωταθλήματος σε κρίσιμα ματς των πλέι οφ όπως ΠΑΟΚ – Παναθηναικού ή Άρη – Ολυμπιακού, Άρη – Πανιωνίου, δεν έχει καμία αντίρρηση να ορίσει Αθηναίους ή Θεσσαλονικιούς διαιτητές. Για το θέμα του τελικού όμως άλλαξαν τα κριτήρια.

Και σαν να μην έφτανε η αλλαγή κριτηρίων και κανονισμών που ερμηνεύονται κατά δοκούν διαπιστώνουμε την απουσία του έμπειρου εκ Πατρών Χρήστου Χριστοδούλου από την τριάδα. Η επίσημη δικαιολογία είναι πώς η FIBA τον όρισε στον τελικό του Κυπριακού πρωταθλήματος! Κύριε Συμεωνίδη έχουμε ένα ερώτημα: Μπορεί ή δεν μπορεί η Ελληνική Ομοσπονδία να πει «όχι» στην FIBA; Αυτές οι επιλογές της FIBA περνούν ή δεν περνούν μέσω της ΕΟΚ; Πόσες φορές στο παρελθόν αρνήθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία ανάλογους ορισμούς από την FIBA επικαλούμενη ανάγκες του πρωταθλήματος; Ας μην βιαστεί να απαντήσει η ΚΕΔ γιατί γνωρίζουμε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις στις οποίες απάντησε αρνητικά.

Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, διαθέτει μια καταπληκτική ομάδα με παίκτες διεθνούς βεληνεκούς κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό που δεν μπορούμε να χωνέψουμε είναι πώς κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να κρατήσουν έστω τα προσχήματα.

To Top