Η αλλαγή νοοτροπίας με Αγγέλου βρίσκεται στις… 10 χαμένες μπάλες

Ο Άρης έκανε προχθές αυτό που έπρεπε να κάνει. Να κερδίσει. Με όποιον τρόπο. Είτε παίζοντας καλό μπάσκετ, είτε όχι. Στην προκειμένη περίοδο το αποτέλεσμα μετράει ακόμα περισσότερο. Όπως άλλωστε είπε και ο Βαγγέλης Αγγέλου “δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ ακόμα”. Και έχει απόλυτο δίκιο, γιατί ο Άρης έχασε δύο μήνες για να αρχίσει να φτιάχνει την αγωνιστική του ταυτότητα.

Ο Αγγέλου ξέρει πρώτος και καλύτερα από όλους ότι ο Άρης και με τον Ξέρει και τι ακριβώς φταίει. Γνωρίζει πολύ καλά ήδη τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των παικτών του, κατανοεί απόλυτα τα σκαμπανεβάσματα και προσπαθεί να βρει λύση. Μέχρι τότε δεν υπάρχει καιρός για να… ξεχνάει ο Άρης το αποτέλεσμα. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, που μοιάζει να είναι πιο “γεμάτη” ομάδα, αλλά μέσα στο γήπεδο κρίνονται οι καλύτεροι και οι νίκες. Ο Άρης δεν ήταν καλός με τον Πανελευσινιακό, ήταν όμως καλύτερος σε σχέση με τον Άρη κόντρα στον Ηλυσιακό, απόδειξη ότι μιας βδομάδας δουλειά με τον Αγγέλου άλλαξε κάτι.

Ο Αγγέλου σαφέστατα θα σταθεί σε τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από τον τελευταίο αγώνα, όπως τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο αντίπαλος ή τα 22 λάθη, όμως αυτό που είπε στα αποδυτήρια στους παίκτες του και το δήλωσε και μετά στη συνέντευξη Τύπου κρύβει όλη την ουσία για την αλλαγή που έρχεται – ή που ελπίζουν όλοι ότι θα έρθει – στον Άρη. Δεν μπορεί οι παίκτες του να έχουν την προσωπικότητα να παίρνουν μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο και να μην την δείχνουν σε πιο απλές φάσεις, όπως στη διεκδίκηση μιας μπάλας. Δέκα τέτοιες φάσεις έγιναν προχθές, τις έχασε όλες ο Άρης και έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει νωρίς τον αγώνα. Ο Άρης έκανε σε ένα ολόκληρο 40λεπτο ένα μόλις κλέψιμο!

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το ματς με τον Πανιώνιο και τακτικά και σαν ατμόσφαιρα σε ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο. Θα είναι γεμάτο, γιατί ο κόσμος του Άρη έχει μάθει να δίνει ευκαιρίες σε όσους προσπαθούν, δεν λαϊκίζουν και ξέρουν που βρίσκονται.

 

To Top