ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αλλαγή πορτιέρο για τα πέναλτι, ο Κοέντας και ο πικρός αποκλεισμός του Άρη

Όλη η Ευρώπη μιλάει από χθες για τον ήρωα πορτιέρο Κέπα που έπιασε δύο πέναλτι, δικαιώνοντας τον Τούχελ που τον έριξε στο 119′ στη ρωσική ρουλέτα, με αποτέλεσμα η Τσέλσι να επικρατήσει 6-5 της Βιγιαρεάλ στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) και να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Η αλλαγή τερματοφύλακα πριν από την διαδικασία των πέναλτι είναι συνηθισμένη και οι κιτρινόμαυροι την έχουν ζήσει, αλλά χωρίς ευτυχή κατάληξη, μια και συνδυάστηκε με έναν πικρό αποκλεισμό.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1994 ο Άρης έδινε  την ρεβάνς εναντίον της πολωνικής Κατοβίτσε στο Χαριλάου. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει με ήττα των κιτρίνων με 1-0, ο Άρης κατάφερε να κερδίσει με 1-0 (σκόρερ ο Σαπουντζής) και το παιχνίδι μετά την παράταση πήγε στα πέναλτι.

Πριν από τα πέναλτι, ο προπονητής του Άρη Γιώργος Φοιρός τόλμησε να αλλάξει τον τερματοφύλακα Καρκαμάνη με τον αναπληρωματικό Κοέντα, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία του μόνο στα χτυπήματα πέναλτι!  Τελικά ο Κοέντας δεν κατάφερε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, ενώ μοιραίοι ήταν οι κορυφαίοι του Άρη Κωφίδης και Ιβάν που έχασαν τα πέναλτι…

Μετά το παιχνίδι ο Φοιρός δήλωνε: ” Τα πράγματα είναι απλά, ο κόσμος τα μπερδεύει. Είχαμε έναν τερματοφύλακα έμπειρο, καλό και βασικό, τον Καρκαμάνη, που όμως δεν μπορούσε να πιάσει πέναλτι. Απ’ την άλλη, ο αναπληρωματικός, ο Κοέντας, δεν είχε καθόλου άγχος αν και νέος, ήταν ψύχραιμος, ενώ στην τελευταία προπόνηση τα έπιανε όλα. Το σκεπτικό είναι απλό. Ρίσκαρα και δεν μου βγήκε”.

Τα παιχνίδια της μπάλας είναι απίστευτα…

To Top