Η «αμαρτωλή» ΕΠΟ και ο «όπου φυσάει ο άνεμος» Γκαγκάτσης

Η βαριά ήττα στο Αγρίνιο και η απώλεια του αγωνιστικού στόχου του Άρη, δεν μπορεί να διαγράψει το σκάνδαλο των σκανδάλων που έγινε από την ΕΠΟ με την τιμωρία των κίτρινων, αλλά και τον ρόλο του Βασίλη Γκαγκάτση, την μελλοντική πορεία του οποίου περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον… Κανείς ακόμη και σε αυτήν την Ελλάδα δεν μένει στο απυρόβλητο…

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

 

Από τα όσα έχουν γραφεί το τελευταίο 48ωρο στεκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεπορτάζ.

Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε (από την Metrosport):

«Στις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης διακοπής του αγώνα από την πρωτοβάθμια Επιτροπή, ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθούσε τεχνηέντως να περάσει στην κοινή γνώμη πως επιθυμεί το καλό του ποδοσφαίρου και επιζητεί να κρίνονται οι αγώνες στα γήπεδα. 

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τις δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη, δεν μπορεί να υπάρξει. Όλως τυχαίως βέβαια αμέσως μετά τη δικαίωση του Άρη στο πρωτοβάθμιο όργανο υπήρξε «μεταστροφή» της στάσης των Αρκάδων που έκαναν λόγο για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και εμφανίστηκαν πανέτοιμοι να καταθέσουν έφεση για να αναιρέσουν την αρχική απόφαση. 

Όπως μας βολεύει δηλαδή… Αλλά αυτό δεν πρέπει να προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση, αν κρίνει κανείς από τα πόσα έχουμε διαπιστώσει και αντικρύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε πρώτη φορά ήταν και ούτε η τελευταία.

«Όπου φυσάει ο άνεμος»

Στον Άρη από χθες το πρωί υπήρχαν ενδείξεις του τι πρόκειται να συμβεί στην Επιτροπή Εφέσεων ειδικά όταν γνωστοποιήθηκε πως τον Αστέρα Τρίπολης θα εκπροσωπήσει και ο γνωστός για τα… όχι και τόσο φιλοαρειανά του αισθήματα Βασίλης Γκαγκάτσης. 

Όψιμος υπερασπιστής των συμφερόντων των Αρκάδων; Τουναντίον… Κάτι ανάλογο είχε πράξει και μόλις πέρυσι, υπερασπιζόμενος το συμφέρον του Ολυμπιακού που επρόκειτο να απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για το μπουκάλι που δέχτηκε στο κεφάλι ο βοηθός διαιτητή Σπυρίδων Τρύφωνας στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

Τότε βέβαια –πώς τα φέρνει η μοίρα- ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης, «διέταξε» τον βοηθό του «Σήκω να συνεχίσουμε το παιχνίδι» και δεν φρόντισε να το διακόψει, επιδεικνύοντας ευαισθησία ανάλογη αυτής που είχε με την Χρυσούλα Κουρομπύλια, η οποία βρέθηκε στο έδαφος και δεν συνέχισε την αναμέτρηση, παρότι τελικά τρεις (!) γιατροί δεν διαπίστωσαν ότι τραυματίστηκε…

Στην τότε απολογία του Ολυμπιακού για το μπουκάλι που βρήκε τον Τρύφωνα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε υποστηρίξει ότι ο δράστης είχε εντοπιστεί μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. «Τον βρήκαμε αυτόν που το έκανε από το κλειστό κύκλωμα και θα απαγορευτεί η είσοδός του στους επόμενους αγώνες. Μάλιστα, ένα λεπτό μετά συνεχίστηκε κανονικά ο αγώνας. 

Ο Ολυμπιακός έχει προσπαθήσει αρκετά για την καταπολέμηση της βίας» ισχυρίστηκε ο Γκαγκάτσης. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός απέφυγε την ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, τιμωρήθηκε μόνο με χρηματικό πρόστιμο και υποδέχθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου τον Παναθηναϊκό έχοντας τους οπαδούς του στο πλευρό του!

Σύλληψη που δεν υπήρξε ποτέ…

Άσχετα με το τι ειπώθηκε στην ακροαματική διαδικασία από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ (!) ο Βασίλης Γκαγκάτσης παρουσίασε έναν ισχυρισμό που προφανώς δεν έστεκε, μιας και τον διέψευσε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης που είπε: 

«Εκείνος ο οπαδός δεν βρέθηκε ποτέ. Τα κλειστά κυκλώματα δεν είναι τέτοιας ποιότητας, που να μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια. Επειδή ένα κέρμα μπορεί να φύγει από οποιαδήποτε θύρα, δεν ήταν δυνατόν να τον εντοπίσουμε. Πρέπει οι ίδιοι οι φίλαθλοι να προστατέψουν την ομάδα. Αν κάποιος επιχειρήσει να πετάξει κάτι, θα πρέπει και οι διπλανοί του να αντιδράσουν και να μην περιμένουμε την κάμερα -αφότου έχει γίνει η ζημιά- για να τον βρούμε». Χθες όμως, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που υπερασπίστηκε τον Αστέρα Τρίπολης είπε ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής: «Η κρίση του διαιτητή είναι ανέγγιχτη, σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού παιδιάς». Και η Επιτροπή Εφέσεων φρόντισε να δικαιώσει τους Αρκάδες… Τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας»!

To Top