Η ανάλυση και το προγνωστικό του Σερβία – Ελβετία

Σερβία και Ελβετία παίζουν για ένα εισιτήριο στην νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ. Διαβάστε την ανάλυση, τα αγωνιστικά νέα και την εκτίμηση του Foxbet.gr για την μεταξύ τους αναμέτρηση και το Μουντιαλ στοιχημα.

Σερβία

Ανάλυση: Η χαρά των θεατών το 3-3 με το Καμερούν, όμως για την ίδια μπορεί να θεωρηθεί και «αυτοκτονία», καθώς προηγήθηκε 3-1 και δέχθηκε την ισοφάρισε σε ένα τρίλεπτο. Πλέον, για να βρεθεί στους «16» χρειάζεται μόνο νίκη και είτε να μην κερδίσει το Καμερούν, είτε να υπερτερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας εναντίον του. Μοιραίος ο Μίτροβιτς, στο ξεκίνημα είχε δοκάρι (11’) και τεράστια ευκαιρία (17’), ενώ στο 3-3 έχασε τετ α τετ (76’) για να της δώσει προβάδισμα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή (29’), όμως μέσα σε 14 αγωνιστικά λεπτά προηγήθηκε 3-1 (45+1’ Πάβλοβιτς, 45+3’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 53’ Μίτροβιτς). Δεν κράτησε για πολύ η χαρά της, δέχθηκε τη μείωση στο 63’ και την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, με πανομοιότυπα τέρματα και την άμυνά της να εκτίθεται. «Είναι το ματς της δεκαετίας», βγαίνει από τον σερβικό Τύπο. Προπονητής και παίχτες κρατάνε κλειστά τα αυτιά τους στα δημοσιεύματα για ροζ σκάνδαλα μεταξύ συμπαιχτών και των συζύγων τους.

Αγωνιστικά νέα: Ένας από αυτούς που ενεπλάκη στα εν λόγω δημοσιεύματα ήταν ο φορ Βλάχοβιτς, ο οποίος μάλιστα δεν αγωνίστηκε καθόλου κόντρα στο Καμερούν και το γεγονός αυτό φούντωσε τα σενάρια. Πάντως, ο κόουτς Στόικοβιτς δήλωσε πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση λόγω του τραυματισμού του, απόψε είναι στο 100% και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι στο αρχικό σχήμα. Όχι φυσικά στη θέση του Μίτροβιτς, αλλά στο πλευρό του. Κομπλέ η αποστολή.

Ελβετία

Ανάλυση: Με φουλ άμυνα ζόρισε όσο δεν πάει τη Βραζιλία, όμως «λύγισε» με γκολ στο 83’. Η ήττα με 1-0 δεν την έριξε από τη 2η θέση, την οποία κρατάει σίγουρα αν νικήσει (μάλιστα με ήττα της Βραζιλίας αν έχει αποκτήσει καλύτερη διαφορά τερμάτων τότε ανεβαίνει στην κορυφή). Σε ισοπαλία θέλει μη νίκη του Καμερούν (ακραίο το σενάριο να ψάξει ισοπαλία με σκορ 3-3, 4-4 και άνω εφόσον χρειαστεί για να υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Αφρικανούς), σε ήττα μένει εκτός συνέχειας. Κράτησε τους Βραζιλιάνους χωρίς πολλές φάσεις, ο κίπερ Ζόμερ την έσωσε στη σπουδαιότερη (27’), ο VAR από το γκολ που δέχθηκε στο 64’ (προηγήθηκε οφσάιντ), όμως η γκολάρα του Κασεμίρο έκρινε την αναμέτρηση. Ουδεμία δική της αξιόλογη στιγμή. Υπάρχει παρελθόν με τη Σερβία. Στο Μουντιάλ του 2018, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων, η Ελβετία κέρδισε 2-1 με γκολ των Τζάκα και Σακίρι, οι οποίοι πανηγύρισαν σχηματίζοντας τον «αλβανικό αετό», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Σέρβων.

Αγωνιστικά νέα: Υπάρχει γκρίνια για τον κλιματισμό που χρησιμοποιείται την ώρα των αγώνων για να γίνει υποφερτή η ατμόσφαιρα. Οι Ζόμερ και Ελβέντι έχασαν προπονήσεις λόγω κρυώματος. Το ίδιο και οι Σακίρι, Οκαφόρ, που έλειψαν από το ματς με τη Βραζιλία λόγω μυϊκών ενοχλήσεων. Όλοι προπονήθηκαν την Πέμπτη, όμως θεωρητικά υπάρχει μια αμφιβολία για τη συμμετοχή τους. Σαφώς μεγάλο το πρόβλημα αν δεν παίξει κάποιος από τους τρεις πρώτους, αν και οι πιθανότητες είναι υπέρ τους.

Διαβάστε προγνωστικά για ΣΕΡΒΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ στο Foxbet.gr.

 

 

To Top