Η ανάλυση του Άρη από τον Μυκονιάτη του Ηρακλή

Ο Σταύρος Μυκονιάτης, συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε: «Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει και εμπειρία, όσον αφορά στις μονάδες του, όσο και ποιότητα. Γι’ αυτό θα πρέπει εμείς να είμαστε έτοιμοι και σωματικά αλλά και πνευματικά.

Είναι μια ομάδα που είναι πολύ ικανή στην γρήγορη ανάπτυξη της επίθεσης (transition) απ’ την άμυνα στην επίθεση, με ικανούς σουτέρ, αλλά και αποτελεσματικότητα κοντά στο καλάθι. Στο set παιχνίδι η παρουσία του Ντραγκίτσεβιτς και του Μιλόσεβιτς στο inside game δίνει στην ομάδα τόσο εκτελεστική αλλά και δημιουργική ικανότητα, ενώ η παρουσία του ΝτεΚόζι στα φόργουορντ δίνει παιχνίδι και κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι.

Αλλά και στις θέσεις των γκαρντ δεν υστερούν σε ποιότητα με την παρουσία Τσάλμερς, Φλιώνη, Σούλερ, οι οποίοι έχουν την ικανότητα είτε να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ, είτε να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Τέλος, η προσθήκη του Λιτλ ήρθε να προσδώσει ακόμα πιο μεγάλη επικινδυνότητα με την ικανότητα που τον διακρίνει στο σουτ.

Αμυντικά η πίεση πάνω στην μπάλα είναι εμφανής είτε σε όλο το γήπεδο είτε στο μισό. Με αυτά τα δεδομένα εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για όλα τα στιλ παιχνιδιού και προετοιμασμένοι πνευματικά για ένα ντέρμπι, με ό,τι αυτό σημαίνει και ως κύρος και ως βαθμολογική σημασία για την Ομάδα μας».

To Top