ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάλυση του Αντώνη Πακαλίδη: Οι ήττες και η ανάγκη να αλλάξει η εικόνα

Η εικόνα του γηπέδου , από την έλλειψη κόσμου, είναι αυτή που ανάβει όλους τους συναγερμούς για τον ΑΡΗ. Είναι αδιανόητο, σε όρους marketing, να αποποιούνται την ευθύνη του αποτελέσματος οι εμπλεκόμενοι στην ομάδα, για τον τελικό και να χάνουν έσοδα από την μη παρουσία των φιλάθλων στο Βικελίδης, όπως επίσης είναι ασχημο να κατεβαίνει ο ΑΡΗΣ με σκοπό μια προετοιμασία , που δεν ξέρω αν αποδίδει πλέον αφού το σερί ηττών μεγαλώνει επικίνδυνα.

Αν σε κάτι προετοιμάζεται ο ΑΡΗΣ ας μας ενημερώσουν ποια βελτίωση βλέπουν , σε ποιον τομέα του παιχνιδιού ώστε να εμφανιστεί έτοιμος σε ένα μήνα.

Είναι αφύσικο μία ομάδα να έχει την ίδια κακή απόδοση σε μία τετράδα παιχνιδιών. Κι αν δεχτώ ότι προσπάθησε να παίξει στα ίσια την ΑΕΚ , η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων εκτός από εξόφθαλμη ήταν και ενοχλητική. Ο λόγος είναι προφανής. Ο ΑΡΗΣ ήταν μονίμως πίσω από κάθε παίκτη της ΑΕΚ, δεύτερος σε κάθε διεκδίκηση , χωρίς ικανότητες να δείξει ότι συγκαταλέγεται στις ομάδες που έχουν ένα υπόβαθρο.

Ο ΑΡΗΣ έχει ένα γόητρο , μία ιστορία που έχει καθήκον να προφυλάξει. Δεν το κάνει και εκτίθεται στα μάτια όλων όσων δεν έχουν πειστεί ότι ένας τελικός μπορεί να καθορίζει τη μοίρα μιας ομάδας. Έχει χάσει το νόημα του η παρακολούθηση των παιχνιδιών αφού είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι οι δοκιμές(!!!!!) έχουν μεγαλύτερη αξία από το αποτέλεσμα. Αυτά δεν υπάρχουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όχι στην Ελλάδα. Καμία ομάδα δεν παίζει για να βγει οποιοδήποτε αποτέλεσμα χωρίς να το κυνηγήσει.

Αν πάλι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτή η ομάδα τους προπορευόμενους τότε να μην σκάμε για το τι μπορεί να καταφέρει. Ο τελικός είναι 50-50 για την έκβασή του. Με τις εμφανίσεις που κάνει ο ΑΡΗΣ με τους αντιπάλους ήδη το έχει αλλάξει αυτό.

Πότε κ. Μάντζιο θα δούμε τον ΑΡΗ που θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι του τελικού; Την ημέρα που θα γίνει το παιχνίδι; Χωρίς από πριν να έχουμε δει κάτι που θα μας προϊδεάζει για το πώς θα χτυπήσετε το ματς; Δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα. Μου φαίνεται περίεργο. Αλήθεια. Εκτός αν ξαφνικά με Ματαρίτα ,  Κάρλσον και  Μπένετ θα κάνετε το colpo grosso και θα πιάσετε εξ’ απήνης τον από Ανατολής φερμένο προπονητή του άλλου φιναλίστ του τελικού.

Οι δηλώσεις περί προσπάθειας νίκης σε κάθε παιχνίδι πήγαν στον βρόντο και έμειναν τα αποτελέσματα. Γίνεται rotation σε όλα τα play offs αλλά στο πρόγραμμα υπάρχει ο τελευταίος αγώνας που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Τότε ξέρετε κ. Μάντζιο είστε υποχρεωμένος να κερδίσετε. Θα βάλετε αυτούς που υπολογίζεται για τον τελικό; Λογικό. Αλλά μπορεί να τραυματιστούν σε μία μάχη με τον αντίπαλο να πρέπει να κερδίσει. Πάει η προσπάθεια για να μην χτυπήσουν οι παίκτες. Πως τα φέρνει η ζωή. Αν όμως ξεκινούσες χτυπώντας όλα τα παιχνίδια δεν θα ήταν όλοι οι παίκτες σε εγρήγορση; Ποιον φοβάστε ότι θα μπορεί να χάσετε και να μην παίξει στον τελικό; Μόνο η Μανού κάνει διαφορά σε ποιότητα σε όλο το roster. Κι αυτόν δεν μπορείτε να τον έχετε 100% έτοιμο.

Πιστεύω ότι όλη αυτή η διαχείριση είναι έξω από την λογική ομάδας. Ειδικά μεγάλης ομάδας όπως θέλουμε να λεγόμαστε. Η επιλογή είναι δικιάς σας και όλων των εμπλεκομένων όπως φυσικά και η ευθύνη. Μετά απ’ αυτή όμως δεν δικαιούστε να χάσετε τον τελικό. Απλά και καθαρά. Γίνεται ο ΑΡΗΣ στα χέρια σας παιχνιδάκι του ΠΟΚ , χωρίς να σας ενοχλεί. Εμάς μας ενοχλεί να είστε σίγουροι.

Μόνο με την κατάκτηση του κυπέλλου μπορείτε να σβήσετε αυτή την ανορθογραφία. Η μπάλα είναι στο δικό σας γήπεδο και θα περιμένουμε το γκολ.

 

To Top