ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάλυση του Αντώνη Πακαλίδη: Ο Άρης πέτυχε το μίνιμουμ στόχο, όμως έχει… υποχρεώσεις στον κόσμο και την ιστορία του

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο ΑΡΗΣ θα βρεθεί στην Ευρώπη, σπάζοντας κάθε άλλο ρεκόρ στην ιστορία του. Ο δρόμος ήταν ανηφορικός , γεμάτος αγκάθια και προβλήματα αλλά έστω κι έτσι κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, μικρά και μεγάλα, ώστε να πετύχει κάτι σημαντικό για το πρεστίζ του.

Η θέση που κατέλαβε ο ΑΡΗΣ στο φετινό πρωτάθλημα, με βάση τη συνολική του απόδοση, είναι δίκαια. Οι εξωγενείς παράγοντες του στέρησαν βαθμούς για κάτι καλύτερο, αυτό είναι δεδομένο, αλλά τα πολλά σκαμπανεβάσματα του στους αγώνες, δίνουν σε πολλούς άλλοθι για να κάνουν την κριτική τους.

Σίγουρα πολλά θα ήταν διαφορετικά αν ο ΑΡΗΣ έπαιρνε τα σφυρίγματα που δικαιούταν. Από την άλλη δεν πήρε πολλά από παίκτες – κλειδιά , όπως τους είχαμε χαρακτηρίσει στην αρχή της χρονιάς. Είναι από τα προβλήματα που δεν κατάφερε να λύσει ο οργανισμός ΑΡΗΣ. Βλέποντας τον Νταμπό στα τελευταία παιχνίδια ή τον τακτικά αλάνθαστο Ματέο στο παιχνίδι με το Βόλο, αναρωτιέσαι γιατί να μην τους είχαμε σ’ αυτή την κατάσταση νωρίτερα. Να προσφέρουν αυτά για τα οποία αποκτήθηκαν.

Πέρα από κάθε καλό ή κακό λόγο ο ΑΡΗΣ πετυχαίνοντας την έξοδο στην Ευρώπη , έδειξε ότι μπορεί να είναι καλύτερος και υπολογίσιμος αντίπαλος τη νέα χρονιά. Γιατί από δω και πέρα ενδιαφέρει η καινούρια περίοδος. Προσοχή όμως. Μετά τη νίκη και εξασφάλιση της θέσης για την Ευρώπη , αλίμονο αν επέλθει χαλάρωση.

Οι υποχρεώσεις του ΑΡΗ δεν τελείωσαν εδώ. Ο ΑΡΗΣ έχει να παίξει δύο παιχνίδια-φωτιά με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Είναι αγώνες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Ο ΑΡΗΣ είναι ρυθμιστής πλέον για το ποιος θα καταλάβει την πρώτη θέση. Αυτό από μόνο του είναι κίνητρο.

Η μεγαλύτερη όμως υποχρέωση είναι να παίξει για την ιστορία του και τον κόσμο του. Για την αξιοπρέπεια του και τον εγωισμό του. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται και καμία σκέψη για διακοπές. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει ή να μην χάσει από κανέναν από τους δύο προσεχείς αντιπάλους τους. Αυτό ορίζει το DNA του συλλόγου.

Η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ ή ο ΠΑΟ και ο κάθε ΠΑΟ μπορούν να θεωρούν ότι θα κάνουν τη νίκη που χρειάζονται με τον ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ είναι αυτός που θα φέρει τούμπα αυτές τις βεβαιότητες. Τη σφαγή στην Τούμπα την είδαμε. Θα τη δούμε και σε επόμενο παιχνίδι; Η ΟΥΕΦΑ έκοψε τους elite διαιτητές για λόγους που αυτή ξέρει.

Η ΕΠΟ έχει τον τρόπο να μην αδικήσει για ακόμα φορά τον ΑΡΗ; Οι διαιτητές που θα κληθούν να διευθύνουν τα παιχνίδια με το τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχουν τα κότσια να παίξουν 50-50;

Μέχρι τώρα δεν μας έδειξαν ότι το κάνουν. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσουν από τώρα. Ο ΑΡΗΣ για να νικήσει θέλει καθαρή διαιτησία. Αν την έχει , είναι στο χέρι του να πάρει εκδίκηση από τις απανωτές ήττες από τις δύο αυτές ομάδες.

Στο παιχνίδι με το Βόλο είχαμε την εικόνα της καλής επιθετικής λειτουργίας και της κακής άμυνας. Δύο γκολ παθητικό, σε δύο φάσεις είναι κακό σημάδι. Από τον Ετέμπο και μπροστά όλα κυλούσαν ρολόι. Αμυντικά δεν υπήρχε σιγουριά. Ανήμπορος ο Κουέστα να αντιδράσει , το κεντρικό δίδυμο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τις ταχύτατες επιθέσεις των αντιπάλων, οι πλάγιοι χάθηκαν στα μαρκαρίσματα. Ο Νταρίντα με τον Ετέμπο και τον Νταμπό συνέθεσαν ένα δυνατό και παραγωγικό κέντρο, με τον Πάλμα να πετυχαίνει δύο γκολ και να βγάζει μια εκπληκτική ασίστ ενώ Ματεό και Γκρέι σκόραραν μέσα από καλά οργανωμένες φάσεις. Ήταν από τις εμφανίσεις που χάρηκε ο κόσμος θέαμα και ευχαριστήθηκε μία νίκη.

Πλησιάζει ο τελευταίος αγώνας στο Χαριλάου , για τη φετινή περίοδο, σίγουρα οι φίλαθλοι θα θελήσουν να δείξουν με την συμμετοχή τους πόσο θα τους λείψει η ομάδα μέχρι τον επόμενο , για τη νέα σεζόν, αγώνα της. Το ότι θα είναι η ΑΕΚ ο αντίπαλος, κάνει την παρουσία τους απαραίτητη για να δώσουν ώθηση για τη νίκη που τόσο μας έλειψε φέτος. Γιατί ο ΑΡΗΣ έπεσε βαθμολογικά , σε σχέση με πέρυσι, λόγω της κακής βαθμολογικής συγκομιδής στα ντέρμπι. Ας το θυμούνται οι παίκτες αυτό. Εμείς δεν το έχουμε ξεχάσει…

To Top