ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάλυση του Αντώνη Πακαλίδη: Το ταξίδι στο όνειρο συνεχίζεται…

Ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου γράφοντας μία ωραία σελίδα στην ιστορία. Αυτή η ιστορία που έχει γράψει στο παρελθόν πικρούς και απροσδόκητους αποκλεισμούς. Ναι η πρόκριση ήρθε στα πέναλτι αλλά ποιος νοιάζεται!!!

Σε αγώνα ρεβάνς μετράει το αποτέλεσμα. Κι αυτό , επιτέλους, ήταν υπέρ του ΑΡΗ. Η ομάδα χάρισε ατελείωτη χαρά γιατί, με βάση την κλήρωση που έχει ήδη γίνει, φαντάζει ως φαβορί για να φτάσει στον τελικό. Η προσμονή για τους επόμενους αγώνες θα είναι μεγάλη. Ο ΑΡΗΣ είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω.

Τέτοιες προκρίσεις αλλάζουν ομάδες όταν είναι έτοιμες γι’ αυτό. Το κίνητρο γίνεται αυτόματα μεγάλο , το πάθος πολλαπλασιάζεται, η συγκέντρωση ανεβαίνει επίπεδο. Το κύπελλο είναι μία σημαντική διάκριση , για τον ΑΡΗ είναι το σπάσιμο της γκίνιας πολλών χρόνων συν ότι θα μπορέσει να βγει Ευρώπη και να πετάξει έξω απ’ αυτήν τον τέταρτο του πρωταθλήματος. Πολλή σημαντική εξέλιξη αν καταφέρει να κάνει όλα τα βήματα μέχρι το τέλος.

Το ταξίδι συνεχίζεται , έχει στάσεις, τελικό προορισμό και πολλά οφέλη. Όλα εις βάρος των ομάδων που τον έχουν πληγώσει πολλά χρόνια τώρα. Ο ΑΡΗΣ έχει την ευκαιρία να μπολιάσει το DNA του με προκρίσεις, με νίκες, με τρόπαιο , χωρίς να κοιτάει πίσω. Ας μην χαθεί αυτό το momentum που κατάφεραν να δημιουργήσουν προπονητής και παίκτες. Τρίτο ντέρμπι , αήττητος, αρχίζει να αποκτάει ταυτότητα. Το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι το τέταρτο ντέρμπυ.

Τώρα που υπάρχει η επιτυχία του κυπέλλου , αυτό το ματς θα γίνει με διαφορετικούς όρους. Νίκη του ΑΡΗ θα βάλει την ομάδα του Πειραιά στη θέση του κυνηγημένου. Θα υπάρχει ένας ΑΡΗΣ που θα καραδοκεί. Ο ΑΡΗΣ δηλαδή με μία πρόκριση και μία , ελπίζω, νίκη θα μπει για τα καλά στο κόλπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 2024 μπήκε καλά για την ομάδα , στο χέρι της είναι να τα φέρει όλα τούμπα , να μας βάλει τα γυαλιά και να μας κάνει να πιστέψουμε ακόμα παραπάνω σ’ αυτήν.

Η πρόκριση έχει πολλές παραμέτρους, όλους θετικούς, μεγαλώνει τον ΑΡΗ στα μάτια όσων ήθελαν να τον υποβαθμίζουν, τον κάνει σκληρό αντίπαλο από δω και πέρα. Θα το δούμε στην πορεία. Η χαρά που μας έδωσε η πρόκριση, θέλω να συνεχιστεί για να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Η ομάδα του Αλμέιδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έκανε τα πάντα για να προκριθεί. Έπαιξε πιεστικά , έκανε ευκαιρίες, προηγήθηκε, είχε τεράστια κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού, δοκίμασε παίκτες, ρίσκαρε με φουλ επίθεση, έπεσε όμως σε έναν Κουέστα που έβγαλε όλες τις φάσεις , στη διάρκεια του αγώνα, απέκρουσε δύο πέναλτι και έγινε ο ήρωας του αγώνα.

Ο κόουτς Μάντζιος είχε το σχέδιο στο μυαλό του. Πήγε σε επιλογές που θα του έδιναν συγκεκριμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό σε πολλά σημεία του γηπέδου. Σαβέριο και Ντουκουρέ ήταν μακριά από τον καλό εαυτό τους. Η απώλεια του Μπράμπετς θα μπορούσε να είναι καθοριστική, ο Ρόουζ όμως έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Ο Νταρίντα όσο καλός είναι στο να τρέχει , να κλείνει διαδρόμους, να πιέζει, δεν έχει την δυνατότητα να βγάλει επιθέσεις όταν τον περιορίζουν. Η ΑΕΚ ήταν τόσο πιεστική που δεν άλλαζε η μπάλα πάνω από δύο φορές.

Στο δεύτερο ημίχρονο , η ισοφάριση, έδωσε λύσεις σε διλήμματα. Ήταν ήδη μέσα Σαμόρα , Φετφατζίδης, ο Νταρίντα έπαιζε αμυντικό χαφ, οπότε ο κόουτς έπρεπε να βγάλει το ματς με παίκτες που θα τους λέγαμε πιο επιθετικούς, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Μετά τον Κουέστα αυτός που αξίζει εύσημα είναι ο Σουλεϊμάνοφ. Έκανε τα πάντα από την πλευρά του, διεκδίκησε φάσεις, έπρεπε να πάρει ένα πέναλτι, έκοψε από την πλευρά του , μαζί με τον Οντουμπάτζιο, προσπάθειες για απειλές προς την εστία. Εντυπωσιακός.

Όταν ο ΑΡΗΣ προκρίνεται δεν υπάρχει λόγος για περισσότερη συζήτηση. Ήταν μία υπερπροσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία. Δεν έχουν σημασία οι αναλύσεις όταν ο αγώνας κρίνεται στα πέναλτι. Ο ΑΡΗΣ κράτησε την ΑΕΚ μακριά από την εστία, επιθετικά απάντησε στο γκολ που δέχτηκε, πήγε να βγάλει μία φάσεις που θα «έκλεβε» το ματς, όλα αυτά τα είδαμε. Το αποτέλεσμα μετράει και ο ΑΡΗΣ πήρε μια μεγάλη πρόκριση. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα και την Κυριακή μπαίνει για να κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Μεγάλη προσωπική χαρά, που στην ονομαστική γιορτή μου, η ομάδα μου έκανε ένα ωραίο δώρο.

To Top