Η ανάλυση του Foxbet για το ΠΑΟΚ – Άρης

Μετά από τέσσερα χρόνια, ΠΑΟΚ και Άρης συναντιούνται ξανά απόψε στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟΚ

Πήρε αυτό που ήθελε στο ματς με την ΑΕΚ και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι μίσους με τον Άρη. Προέρχεται από το 2-0 επί της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα την Κυριακή, χάρη στα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς. Όχι ότι αγωνιστικά ήταν καλύτερος, επιβεβαιώθηκε ωστόσο ο… νόμος της Τούμπας. Απειλήθηκε πολύ, όμως ήταν ουσιαστικότατος. Προσπέρασε έτσι την ΑΕΚ στη βαθμολογία και βρίσκεται στο -2 από τον Ολυμπιακό, το οποίο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την προσεχή Κυριακή. Απασχολεί τους «ασπρόμαυρους» το συγκεκριμένο ματς, καθώς ο τίτλος είναι ο βασικός τους στόχος, δεν γίνεται ωστόσο να μην έχουν στο μυαλό τους το ντέρμπι με τον μισητό συμπολίτη. Τον συναντάνε και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια, έχοντας χτίσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες τρομερή παράδοση όταν τον υποδέχονται. Σε 16 επίσημες αναμετρήσεις με τον Άρη, ως γηπεδούχος από το 2000 και έπειτα, ο ΠΑΟΚ μετράει έντεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Αγωνιστικά Νέα: Μπορεί να μιλάμε για τοπικό ντέρμπι, ωστόσο για τον ΠΑΟΚ είναι και ευκαιρία να πάρουν ανάσες μερικοί από τους λογιζόμενους ως βασικούς. Έξω έμειναν λοιπόν ο αριστερός μπακ Βιεϊρίνια (9/0), ο μεσοαμυντικός Μαουρίτσιο (10/0) και ο στόπερ Βαρέλα (9/1). Παράλληλα, τιμωρημένος για τη συμπεριφορά του στο ματς με τον ΟΦΗ είναι ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης (11/0), ενώ σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο εξτρέμ Ουαρντά (10/1) και «κόπηκε» επίσης.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Ρέι – Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Τόσκα – Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Πέλκας – Λημνιός, Ελ Καντουρί, Καρέλης

Άρης

Μετά από τέσσερα χρόνια συναντά εκ νέου τον μισητό του συμπολίτη. Όσο κι αν η καλή πορεία στο πρωτάθλημα είναι προτεραιότητα, δεν γίνεται να μην «χτυπήσει» το ματς. Οι «κίτρινοι» έρχονται από την πρώτη φετινή τους γκέλα, αφού το Σάββατο ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Δεν παρουσίασαν το εξαιρετικό πρόσωπο που μας είχαν συνηθίσει στις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, όμως και πάλι ήταν ανώτεροι. Είχαν δοκάρι και αφού δεν έβαλαν γκολ το πλήρωσαν από μια… στραβοκλωτσιά. Ο διακόπτης ωστόσο γύρισε άμεσα και τώρα στο μυαλό όλων είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, παρά το δύσκολο εντός με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί. Αν και θα ήθελαν τον κόσμο τους στο πλευρό τους στην Τούμπα, απαγορεύτηκε η μετακίνηση των οπαδών του. Η ήττα στα Ιωάννινα εν τω μεταξύ, ήταν η πρώτη του μετά από δέκα επίσημες και φιλικές αναμετρήσεις. Αγνοούν τη νίκη στα τελευταία επτά ματς με το «Δικέφαλο» σε όλες τις διοργανώσεις (2-5-0).

Αγωνιστικά Νέα: Ντεμπούτο σε αποστολή κάνει ο έμπειρος στόπερ Μαβράι (18/0 πέρυσι με Αμβούργο), που είναι πιθανό να ξεκινήσει και βασικός. Από εκεί και πέρα, θα γίνει ροτέισον, ωστόσο περιορισμένο για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες. Εκτός αποστολής, για να πάρουν ανάσες έμειναν ο δεξιός μπακ Τζανακάκης (4/0), ο κεντρικός αμυντικός Δεληζήσης (4/0) και ο επιθετικός χαφ Μαρτίνες (1/0). Βάσει του ρεπορτάζ, στην ενδεκάδα θα ξεκινήσουν ο επιθετικός Ναζλίδης (3/0) και ο μεσοαμυντικός Σιώπης (2/0).

Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Κουέστα – Κωνσταντινίδης, Σόουζα, Μαβράι, Μενέντεθ – Ματίγια, Σιώπης – Γκάμα, Ναζλίδης, Γκαρσία – Γιουνές

Διαβάστε την εκτίμηση του Foxbet.gr και τι θα παίξουμε στο παμε στοιχημα κουπονι.

To Top