ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ… ομολογεί την μεγάλη νίκη της ΚΑΕ Άρης!

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ… ομολογεί την μεγάλη νίκη της ΚΑΕ Άρης στο θέμα της έδρας του τελικού κυπέλλου!

Η Ομοσπονδία αφού προσπάθησε να στείλει τον τελικό εκεί που ήθελε, είδε να υψώνεται τείχος αντιδράσεων και τελικά εγκλωβίστηκε στον λάκκο που έσκαψε η ίδια, όταν τέθηκε το θέμα της νομιμότητας των γηπέδων. Η ΚΑΕ Άρης από την περασμένη Παρασκευή – στην τότε σύσκεψη- είχε παρουσιάσει έγγραφο της ΓΓΑ, όπου καθιστούσε σαφές ποια γήπεδα πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Τότε υπήρχε έγκριση για την Λάρισα, η οποία ως… δια μαγείας σήμερα θεωρήθηκε ακατάλληλη.

Από κει και πέρα, η ΚΑΕ Άρης έγκαιρα είχε βάλει στο τραπέζι την λύση του Αλεξάνδρειου. Και τις προηγούμενες μέρες, αλλά και σήμερα με το έγγραφο που έστειλε πριν από τη σύσκεψη.

Έτσι, ήρθε η ίδια η ΕΟΚ σήμερα να ομολογήσει ότι “τα κατάλληλα και διαθέσιμα γήπεδα ήταν το «Αλεξάνδρειο», το Ο.Α.Κ.Α. και τα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάποιο, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε η λύση της κλήρωσης μεταξύ των τριών”, ομολογώντας επί της ουσίας και τη μεγάλη νίκη της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ, που έβαλε ξεκάθαρα την λύση του Αλεξάνδρειου στο τραπέζι!

Στη συνέχεια βέβαια ήρθε και η στάση του Παναθηναϊκού, ο οποίος συναίνεσε ώστε να γίνει μετά από πολλά χρόνια ένας τελικός στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα όχι σε ένα τυχαίο γήπεδο, αλλά εκεί όπου… ξεκίνησαν όλα, όπως είχε ανακοινώσει και η ΚΑΕ Άρης για το Αλεξάνδρειο.

Διαβάστε την… ιστορική ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο», το Σάββατο 18/2 στις 17.00 θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου ανδρών Παναθηναϊκός – Άρης.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν κοινής συμφωνίας των ομάδων αφού τους παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα δεδομένα στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης, παρουσία και των εκπροσώπων του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, παρέθεσαν τα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το γήπεδο της Λάρισας, για το οποίο υπήρχε αρχική συμφωνία, δεν μπορεί βάσει νόμου να φιλοξενήσει τέτοιον αγώνα. Τα κατάλληλα και διαθέσιμα γήπεδα ήταν το «Αλεξάνδρειο», το Ο.Α.Κ.Α. και τα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάποιο, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε η λύση της κλήρωσης μεταξύ των τριών.

Οι εκπρόσωποι του Άρη, Δημήτρης Παπακυριάκης και Γιώργος Σφυρής, έθεσαν εκ νέου το αίτημά τους για τελικό στη Βόρεια Ελλάδα, καταλήγοντας στο «Αλεξάνδρειο», αφού δεν υπήρχε άλλο εγκεκριμένο. Παρείχαν δε επισήμως εγγυήσεις για ασφάλεια και φιλοξενία. Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο οποίος συνοδευόταν από τον Γιώργο Μοιρέα, έκανε δεκτό το αίτημα τονίζοντας την πρόθεση του Παναθηναϊκού να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να βοηθηθεί το άθλημα”.

To Top