ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον αγνοούμενο ψαρά στον Θερμαϊκό

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό 43χρονου ψαρά που αγνοείται από χθες, ανοιχτά του Αγγελοχωρίου και της Μεθώνης στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Όπως μεταδίδει η Voria.gr οι έρευνες ξεκίνησαν όταν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη εντόπισαν τη βάρκα του ψαρά να περιστρέφεται στη θάλασσα ακυβέρνητη και ειδοποίησαν αμέσως τις λιμενικές αρχές.

Όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα, για τις έρευνες απογειώθηκαν αεροσκάφος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ε.Μ.Α.Κ.

Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης επτά αλιευτικά και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με τριμελές πλήρωμα και εξοπλισμό νυχτερινής έρευνας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για περιστατικό αγνοούμενου 43χρονου αλιέα, επιβαίνοντα στο υπό ιδιοκτησίας του σκάφος Ε/Π-Α/Κ ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΑΝΑΣΗΣ” Σ.Σ.Κ. 547, το οποίο εντοπίστηκε από παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη, να πλέει ακυβέρνητο, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου και συγκεκριμένα 8 ν.μ. δυτικά Νέας Μηχανιώνας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, καθώς επίσης από ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Παράλληλα, απογειώθηκαν αεροσκάφος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ε.Μ.Α.Κ..

Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

To Top