Η ανεξαρτησία απειλεί την «Μπάρτσα»!

Το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας από την Ισπανία θα σηματοδοτήσει τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα και της Εσπανιόλ από το την Πρμιέρα Ντιβιζιόν. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας.

Το δημοψήφισμα αναμένεται να γίνει στις 9 Νοεμβρίου και αν η πλειοψηφία ψηφίσει «ναι» στο ανεξάρτητο κράτος της Καταλονίας αυτό θα σημάνει την αποβολή των δύο καταλανικών ομάδων από το πρωτάθλημα. Ο νόμος ορίζει ότι μόνο ομάδες από μία μη ισπανική πολιτεία μπορεί να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα και αυτή είναι η Ανδόρα.

«Αν η Καταλονία γίνει ανεξάρτητη, η Μπαρτσελόνα και η Εσπανιόλ δεν θα παίξουν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο νόμος ορίζει ότι μόνο ομάδες από μία μη-ισπανική πολιτεία μπορούν να παίξουν στη La Liga και σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της Ισπανίας και αυτές είναι από την Ανδόρα. Μία αλλαγή σε αυτό θα πρέπει να γίνει στο κοινοβούλιο και θα πρέπει να δούμε αν αυτοί που επηρεάζονται συμφωνούν ή όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαβιέρ Τάμπες, βάζοντας σίγουρα και κάποιες δεύτερες σκέψεις στο μυαλό των Καταλανών ψηφοφόρων.

Πηγή: thessports.gr

To Top