ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αντίδραση της ΕΠΟ στο CAS για την περίεργη υπόθεση με τον Άρη και οι ευθύνες

Η ΕΠΟ στράφηκε κατά της FIFA πηγαίνοντάς την στο CAS για το πρόστιμο των 500.000 ελβετικών φράγκων που είχε δεχθεί η Ομοσπονδία από την υπόθεση του Άρη (για την ακρίβεια είναι 470.000 ευρώ). Ήταν μια αντίδραση από την Ομοσπονδία σε μια περίεργη υπόθεση που είχε ως θύμα τον Άρη με την ασφυκτική θηλιά του ban.

H Ομοσπονδία στράφηκε κατά της FIFA στο CAS για την επιβολή της χρηματικής ποινής σχετικά με την υπόθεση του Άρη με την εκδίκαση να προορίζεται για τις 17 Δεκεμβρίου.

Μια κίνηση που έχει διπλή ανάγνωση. Από την μια θέλει να καταδείξει προς την FIFA, ότι η ΕΠΟ ενήργησε σωστά στις υποθέσεις των χρεών μια χρεωκοπημένης ΠΑΕ, ενώ από την άλλη αποτελεί μια ηχηρή απόδειξη ότι ο Άρης δεν λειτούργησε αυθαίρετα, αλλά παγιδεύτηκε στην διαδικασία που του πρότεινε η ΕΠΟ, χωρίς δική του ευθύνη!

Έχει εξαιρετική σημασία η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής και η επιχειρηματολογία της, η οποία και μόνο που φτάνει ενώπιον του CAS αποτελεί εκ προοιμίου την καταγραφή της αθωότητας της ΠΑΕ Άρης, την στιγμή που η ΕΠΟ υποστηρίζει πως μέχρι τον Μάρτιο του 2019 η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε άλλη αντιμετώπιση και δεν έδειχνε τέτοιο ζήλο για ανάλογες περιπτώσεις, αλλάζοντας τακτική αναίτια και απροειδοποίητα. Μια προσέγγιση που επί της ουσίας θα δικαιώσει και την ΠΑΕ Άρης που πλήρωσε ακριβά την περίεργη αυτή υπόθεση.

Η ΕΠΟ υποστηρίζει δεν ενημερώθηκε ποτέ από την FIFA για την αλλαγή τρόπου σκέψης που μιλάει πλέον για αθλητική διαδοχή στις ομάδες και όχι νομική διαδοχή. Κάτι που δικαιώνει διπλά τον Άρη, μια και ακολούθησε τις οδηγίες της ΕΠΟ και τελικά πλήρωσε αυτός την νύφη.

Από κει και πέρα, δεν πρέπει να διαγραφούν και οι τεράστιες ευθύνες μέσα στην Ομοσπονδία σε βάρος του Άρη. Για την ιστορία είχε συσταθεί Επιτροπή για να ερευνήσει τις ευθύνες των στελεχών της ΕΠΟ στην ιστορία αυτή. Η Επιτροπή αυτή λόγω των συνθηκών με τον Covid-19 αλλά και τα lockdown είχε αναστείλει τη λειτουργία της. Ωστόσο θα ενεργοποιηθεί ξανά, ενώ εάν προκύψουν κυρώσεις μετά την εκδίκαση του CAS δεδομένα θα ψάξει ακόμα περισσότερο το πως και τα γιατί… Ζητούνται άμεσα πειστικές απαντήσεις. Το απαιτεί όλος ο Άρης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Άρης περιμένει την απόφαση του CAS για την προσφυγή του στην υπόθεση Ίμπε, ένα επίσης τεράστιας σημασίας ζήτημα, την ώρα που στην Ελλάδα, έχει ξεκαθαρίσει το… τοπίο με τα παλιά χρέη, μετά την δικαίωση από τους Αρεοπαγίτες του Διαιτητικού της ΕΠΟ στις υποθέσεις Παπαζαχαρία, Παπαστεριανού, Φατί, Καπετάνου, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τους Κουλουχέρη, Τριαταφυλλάκου, που θα συμπαρασύρει και το θέμα Κοντοβά.

To Top