ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αντεπίθεση για την 3η θέση περνάει σήμερα από τα Τρίκαλα! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Παιχνίδια σαν το σημερινό (17:00) με τα Τρίκαλα έχουν αποδειχθεί τα πιο… επικίνδυνα για τον Άρη φέτος. Είναι παιχνίδια τα οποία δεν είναι εύκολα, είναι σε δύσκολη έδρα και υπάρχει και το “πρέπει” της νίκης, αν η ομάδα θέλει να διεκδικήσει με πιθανότητες την τρίτη θέση στη κανονική διάρκεια και να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Στην Αμαλιάδα και τη Ρόδο ο Άρης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτό το “πρέπει”. Έχασε παιχνίδια που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει κερδίσει, όμως κάλυψε αυτές τις απώλειες με ηχηρά “διπλά” στο ΟΑΚΑ και την Πυλαία.

Βρίσκεται πλέον εκτός Ευρώπης, με το μυαλό συγκεντρωμένο μόνο στο πρωτάθλημα και με μία σειρά αγώνων που θα πρέπει να κερδίσει πριν το κομβικό παιχνίδι στις 28 Φεβρουαρίου με την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο.

Τα Τρίκαλα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Το έδειξε και στο Παλέ, όπου πάλεψε τον αγώνα (84-79 το τελικό σκορ), μπορεί να μην έχει στο ρόστερ του από εκείνο το παιχνίδι τρεις από τους τέσσερις ξένους του (Κονγκέρ και Τιγκ έφυγαν, Σόκο τραυματίας), όμως παραμένει ομάδα που δεν μπορεί να υποτιμήσει κανείς, γιατί θα το πληρώσει.

Η ΑΕΚ δύο βδομάδες πριν έπρεπε να παίξει με… οχτώ για να κερδίσει στα Τρίκαλα. Ο Άρης οφείλει να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, να βγάλει στο παρκέ αυτή τη… πείνα που όλοι μέσα στην ομάδα υποστηρίζουν ότι υπάρχει για να πετύχουν κάτι καλό στο πρωτάθλημα.

Τα Τρίκαλα είναι εξαιρετική ομάδα στο τρανζίσιον, δηλαδή στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και έτσι έχουν κερδίσει τα παιχνίδια στην έδρα τους. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και σήμερα και αυτό αντιμετωπίζεται με τα συνήθη “όπλα” που αποτελούν την φιλοσοφία του φετινού Άρη: άμυνα και ριμπάουντ. Αν έχει αυτά τα δύο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, είναι μάλλον αδύνατο για τα Τρίκαλα να της βάλουν δύσκολα…

To Top