ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αντρίκεια παραδοχή της Premier League (video)

Με επίσημη τοποθέτηση της η αγγλική λίγκα ξεκαθάρισε ότι το γκολ της Λίβερπουλ που της έδωσε την νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ κατακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή της αναμέτρησης

Ηγυναίκα του Καίσαρα δεν οφείλει μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει. Στην Αγγλία και ειδικότερα στην Αγγλία δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να παραδεχθούν τα λάθη τους, ακόμα κι όταν η πατάτα παραείναι καυτή. Με επίσημη ανακοίνωση της λοιπόν η Premier League λίγο μετά την συνεδρίαση του εκτελεστικού της σώματος με επίσημη τοποθέτηση της παραδέχθηκε ότι το γκολ του Κρίστιαν Μπεντέκε που έδωσε στην Λίβερπουλ την νίκη επί της Μπόρνμουθ δεν έπρεπε να μετρήσει:

«Η Premier League δεν σχολιάζει γενικά της αποφάσεις διαιτητών, ωστόσο ένεκα της πρόσφατης αλλαγής στην ερμηνεία του κανονισμού του οφσάιντ και με δεδομένο ότι η φάση έγινε στο ξεκίνημα της σεζόν, η λίγκα ένιωσε ότι ήταν απαραίτητο σε αυτή την περίσταση να κάνει αυτή την ενημέρωση για τους οπαδούς και όσους ενδιαφέρονται».

Σύμφωνα με την νέα ερμηνεία του κανονισμού για το παθητικό οφσάιντ, ένας παίκτης καταλογίζεται σε θέση οφσάιντ ακόμα κι όταν δεν έχει συμμετοχή στην φάση ή πρόθεση να ακουμπήσει την μπάλα, αλλά απλώς με την θέση στην οποία βρίσκεται επηρεάζει την κρίση του τερματοφύλακα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Φελίπε Κοουτίνιο μολονότι δεν κάνει κίνηση να βρει την μπάλα στο φάουλ του Χέντερσον, εντούτοις επηρεάζει την κρίση του Μπόρουτς και θα έπρεπε να καταλογιστεί σε αντικανονική θέση, επομένως το γκολ να μην μετρήσει.

Για να μην υπάρξουν περαιτέρω παρερμηνείες στην κατανόηση του κανονισμού η Premier League έστειλε επεξηγηματικό γράμμα και στις 20 ομάδες, στο οποίο υπενθυμίζει τις αλλαγές στον κανονισμό του οφσάιντ, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην συνέχεια.

To Top