Η «αξιοκρατία»… μπλοκάρει Βελλίδη

Η εργατικότητα και ο επαγγελματισμός, λένε, ότι επιβραβεύονται αργά ή γρήγορα. Στη περίπτωση του Μάρκου Βελλίδη είναι προφανές πως αυτά τα δυο στοιχειά δεν αποτελούν κριτήριο, γιατί το ταλέντο του –και μόνο αυτό- δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Είναι επίσης προφανές ότι οι επιλογές των ποδοσφαιριστών που φορούν το εθνόσημο γίνονται με συγκεκριμένη λογική, εκεί που το υποκειμενικό …συναντάται με το αντικειμενικό. Η Ελλάδα της αξιοκρατίας σε όλο το μεγαλείο της!   

Θα ήταν τουλάχιστον παράληψη να μη δώσουμε έμφαση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ένας από τους σταθερότερους τερματοφύλακες της superleague με «γεμάτο» πρωτάθλημα μένει εκτός εθνικής ομάδας, γιατί απλά οι επιλογές έδειξαν άλλους, ικανότερους και καλύτερους!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές των αρμοδίων ανθρώπων προκαλούν τουλάχιστον ερωτηματικά. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναφέρουμε ονόματα ποδοσφαιριστών που πέρασαν σαν κομήτες από το εθνικό συγκρότημα, ούτε θα μιλήσουμε για άλλους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν φόρεσαν ποτέ την «γαλανόλευκη».

Ο Ότο Ρεχάγκελ δέχτηκε επι των ημερών του έντονη κριτική για εμμονές και επιλογές σε πρόσωπα. Ο Γερμανός είχε τη δική του λογική, αυτή βγήκε σε καλό τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αδίκησε κάποιους. Υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα με κυριότερο αυτό του Άκη Ζήκου.

Σήμερα, στην εποχή Σάντος, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η δεξαμενή της εθνικής προέρχεται κατά κύριο λόγο από της παραδοσιακές ομάδες του κέντρου. Όποτε και όπου υπάρχουν κενά, την πόρτα της εθνικής περνάνε ποδοσφαιριστές με …βαρύ βιογραφικό, τους οποίους ξαφνικά μαθαίνει το πανελλήνιο.

Ο Άρης ευτύχησε να έχει στο ενεργητικό του μια τριάδα ικανότατων τερματοφυλάκων. Ο Σηφάκης αποτελεί σταθερή αξία και δικαιολογημένα θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν την βασική επιλογή ενόψει EURO. Η περίπτωση του Βελλίδη, παράλληλα, είναι χαρακτηριστική. Έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και συνεχίζει να το κάνει. Ηθικά τουλάχιστον δικαιούταν να βρίσκεται στην αποστολή του φιλικού με το Βέλγιο.

Το γεγονός ότι ο σύλλογος διαθέτει δυο ικανότατους έλληνες τερματοφύλακες, δεν εμποδίζει σε τίποτα τον εκλέκτορα να τους καλέσει και τους δυο στο συγκρότημα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί το λιγότερο πρόκληση, πόσο μάλιστα όταν η επιλογή αφορά είτε άπειρους αθλητές, είτε δίχως παιχνίδια στα πόδια τους.

Η ηθική τάξη θα αποκατασταθεί μόνο εάν ο Βελλίδης συνεχίσει με το ίδιο πείσμα και την εργατικότητα που τον διακρίνει. Δεν πρέπει να αποθαρρυνθεί για κανέναν λόγο. Η δικαίωση δεν θα αργήσει να έρθει. Ο τρόπος είναι ένας, να προσηλωθεί στον στόχο της ομάδας και τον δικό του.    

 

ΑΓΑΘΟΝ ΟΥ ΤΟ ΜΗ ΑΔΙΚΕΙΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΘΕΛΕΙΝ

Δημόκριτος

 

 Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top