ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η αξιοπιστία και πάλι του Άρη στην αδειοδότηση και ο πήχης που ανεβαίνει με τα νέα δεδομένα

Η ΠΑΕ Άρης ήταν για μια ακόμη χρονιά απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη σε ότι αφορά το θέμα της αδειοδότησης και πήρε το “πράσινο φως” και για την Ευρώπη.

Οι κιτρινόμαυροι κάθε χρόνο ρίχνουν τη δέουσα προσοχή, ούτως ώστε να είναι φερέγγυοι και συνεπείς σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, άσχετα με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε όλος ο πλανήτης τα τελευταία δυο χρόνια.

Με την δημιουργία της νέας ΠΑΕ Άρης, μετά την… αυτοεξορία των τεσσάρων χρόνων, η οικονομική αξιοπιστία άλλωστε ο βασικός στόχος.

Μέσα από αυτό πρίσμα ο σύλλογος ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, όπου ο πήχης ανεβαίνει, όπως και ο βαθμός δυσκολίας.

Όπως είχε αναλύσει πρόσφατα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Αγησίλαος Τουμαζάτος τα νέα δεδομένα, απαιτούν… συναγερμό και εγρήγορση. “Με το παλιό σύστημα (FFA) γινόταν έλεγχος από την Ομοσπονδία στα ευρωπαϊκά κλαμπ δύο φορές το χρόνο και μία φορά με την ετήσια άδεια. Με το νέο οικονομικό σύστημα θα γίνεται οικονομικός έλεγχος εσόδων-εξόδων τέσσερις φορές τον χρόνο και μία στην ετήσια άδεια. Τι σημαίνει αυτό; Οτι πλέον το εκάστοτε κλαμπ έχει κίνδυνο να εκτεθεί έξι φορές αντί για τρεις, άρα διπλασιάζονται και οι πιθανότητες να υποστεί ζημιά εάν δεν συνετιστεί με τους νέους κανόνες. Η φερεγγυότητα σημαίνει ότι θα πρέπει να πείθει κάθε 90 μέρες ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Ότι μπορεί δηλαδή να πετύχει τον προϋπολογισμό εσόδων” όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Εδώ πλέον μπαίνουν σε πιο αυστηρά… καλούπια οι ευθύνες της ΠΑΕ, αλλά και ο ρόλος όλων. Τα λόγια του Τουμαζάτου είναι χαρακτηριστικά:

To Top