Η απολογία του Μαρινάκη για όσα έγιναν στο ματς με το Βόλο

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου βρέθηκε σήμερα ο νομικός του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα όσα είπε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με το Βόλο εναντίον του Βασίλη Φωτιά.

Ο κ. Βασίλης Δημακόπουλος εκπροσώπησε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αρνήθηκε ότι συγκροτείται η παράβαση της εξύβρισης και ζήτησε την απαλλαγή του.

Αναλυτικά η απολογία:

«Ανάμεσα στο φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή υπάρχει μια διαφοροποίηση των εκφράσεων. Ο διαιτητής λέει ότι ειπώθηκε «τι είναι αυτά που σφυράς σήμερα, έπρεπε να βγάλεις κίτρινη στον τερματοφύλακα», ο δε παρατηρητής λέει ότι ειπώθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού «ήταν μόνο εφτά τα λεπτά των καθυστερήσεων; Ούτε κίτρινη στον τερματοφύλακα που έπαιζε θέατρο;».

Επομένως θεωρώ ότι ο παρατηρητής ως τρίτος, προς τον οποίο δεν απευθύνονται οι εκφράσεις, είχε ψυχραιμότερη ευχέρεια να καταγράψει την πραγματικότητα και επομένως αυτό που αποτυπώνει στην έκθεση του είναι αυτό που ειπώθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Δημακόπουλος, τονίζοντας ότι… «Δεν συγκροτείται ούτε ουσιαστικά, ούτε νομικά η αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση της εξύβρισης.

Οι αξιολογικές παρατηρήσεις αποτέλεσαν την έκφραση ενός παραπόνου ή μιας διαμαρτυρίας που έγινε με απολύτως κόσμιο τρόπο και με ερωτηματικά. Και υπό τις δύο εκδοχές δεν υπάρχει καταφρονητική έκφραση, δεν αμφισβητείται η ηθική και κοινωνική αξία του διαιτητή».

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ζήτησε την απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού. «Αναφέρομαι και σε αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που θεμελιώνουν όσα υποστήριξα προηγουμένως ότι δεν υπάρχει εξυβριστική συμπεριφορά και ζητούμε την απαλλαγή του» είπε.

To Top