ΜΠΑΣΚΕΤ

Η αποχή «πληγώνει» και αδικεί παίκτες και διοίκηση

Μια περίεργη, άβολη και σίγουρα άδικη προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές κατάσταση βιώνει ο Άρης αυτές τις ημέρες με την αποχή των τεσσάρων Αμερικανών από τις ομαδικές προπονήσεις.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Το θέμα της αποχής των Μπελ, Χάρις, ΜακΓκι και Κάιζερ πήρε πολύ μεγαλύτερη έκταση απ’ ότι του αναλογεί και μέσα από το οποίο παρουσιάζεται μια αρνητική εικόνα τόσο για τους παίκτες, όσο και για τη διοίκηση. Μια κατάσταση που σίγουρα αδικεί και τις δύο πλευρές και συνολικά όλο τον Άρη.

Από τη μία πλευρά οι τέσσερις Αμερικανοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και σαφώς θα έπρεπε ως εργαζόμενοι να είναι τακτοποιημένοι μέχρι και τον Απρίλιο. Όμως όταν υπέγραφαν το περασμένο καλοκαίρι, γνώριζαν πολύ καλά σε τι οικονομικό περιβάλλον εισέρχονται και ποιες δυσκολίες ενδεχομένως να συναντούσαν. Αυτό, φυσικά δεν αποτελεί άλλοθι για τη διοίκηση, που οφείλει μεταξύ άλλων να έχει ικανοποιημένους (όλους) τους παίκτες (και) από οικονομικής πλευράς.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο άπαντες ήταν πληρωμένοι στην ώρα τους και από τότε μέχρι και σήμερα προέκυψε το συγκεκριμένο κενό του 1-2 μηνών. Φυσικά οι ξένοι αθλητές δεν έχουν την υπομονή -εξαίρεση ίσως ο Μπελ που έδειξε πέρσι το ήθος του- που μπορεί να δείχνουν οι Έλληνες, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους έχουν λαμβάνειν από τον Μάρτιο, όμως βρίσκονται στη θέση τους και προπονούνται κανονικά.

Βέβαια, οι Αμερικανοί διάλεξαν να πιέσουν την κατάσταση τώρα και όχι νωρίτερα, βάζοντας την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. Θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει σε αποχή νωρίτερα, μέσα στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όμως γνώριζαν πως προείχε η αγωνιστική ανάκαμψη του Άρη και η άμεση κατάκτηση νικών. Ο στόχος επετεύχθη και πλέον επέλεξαν αυτόν τον δρόμο, εκφράζοντας έτσι την ανησυχία τους και απαιτώντας παράλληλα την οικονομική τους τακτοποίηση, τουλάχιστον για τον Μάρτιο. Ενδεχομένως, πατώντας πάνω στα ban που υπάρχουν, οι παίκτες προσπαθούν να πιέσουν την κατάσταση, κάτι που όμως δεν ωφελεί καμία πλευρά.

Και σε άλλες ομάδες της Basket League οι παίκτες προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό γνωστοποιήθηκε, σε άλλες έμεινε εσωτερικά και δεν κοινοποιήθηκε ποτέ. Στον Άρη δε θα έπρεπε να βγει προς τα έξω κάτι τέτοιο και θα έπρεπε η λύση να βρεθεί μεταξύ διοίκησης και παικτών.

Η κίνηση των Αμερικανών, που είναι φυσικά αναφαίρετο δικαίωμά τους, προκάλεσε αρκετά αρνητικά σχόλια από μερίδα του κόσμου. Ούτε αυτά όμως είναι δίκαια. Οι επιλογές του καλοκαιριού ήταν συγκεκριμένες και μέσα από ένα μικρό… καλάθι. Οι παίκτες έμειναν ενωμένοι και με τα θετικά και αρνητικά στοιχεία, που έχει ο καθένας, κατάφεραν όλοι μαζί -φυσικά με την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου- να πετύχουν τον φετινό στόχο, όσο και αν αυτός δεν τιμάει την ιστορία του Άρη.

Επιπλέον, η στάση τους αυτή ίσως δημιούργησε κάποια ρήξη στις σχέσεις με τους επικεφαλής της ΚΑΕ σχετικά με το μέλλον τους στην ομάδα, όσο και αν υπάρχει η σημαντική εξάρτηση σχετικά με τα ban. Όμως αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλύτερα μόνο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για τη διοίκηση, η οποία ανέλαβε πριν έναν χρόνο και πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε για να σώσει την ομάδα. Το πέτυχε. Και δεδομένων των τεράστιων δυσκολιών που συνάντησε, κατάφερε να δημιουργήσει φέτος μια αξιοπρεπή ομάδα και παράλληλα να συμμαζέψει το οικονομικό (και όχι μόνο) χάος που παρέλαβε από τη διοίκηση Λάσκαρη.

Σίγουρα έχουν γίνει και πολλά λάθη, όμως αν δεν πράξεις δεν θα πάθεις κιόλας. Η διοίκηση Γουλιέλμου είναι παρούσα και παλεύει καθημερινά αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση για την ΚΑΕ σε όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν και προκύπτουν και η είδηση της αποχής των Αμερικανών, ειδικά με την έκταση που πήρε, αλλά και η ίδια η πράξη σαφώς και αδικεί την προσπάθεια που γίνεται.

To Top