Η αποχώρηση Κούπερ έβαλε «στοπ» στην άφιξη του Ολαϊτάν στον Άρη

Πολύς λόγος έγινε για τον Ολαϊτάν της Βέροιας, ειδικά μετά τις δηλώσεις του μάνατζερ του Χρήστου Σαββίδη στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη δήλωση του Νίκου Πασιαλή στο συνδρομητικό κανάλι.

Όπως έγινε γνωστό ο Ολαϊτάν είχε περάσει για ένα χρονικό διάστημα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας και ο Νίκος Πασιαλής άναψε άμεσα το πράσινο φως για την προώθησή του.

Στη συνέχεια δοκιμάστηκε από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, σε φιλικό παιχνίδι της Κ20 κόντρα στην Καλαμαριά. Ο Αργεντινός προπονητής άναψε με τη σειρά του το πράσινο φως για να αποκτηθεί, αλλά η αποχώρησή του με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν έβαλε… «στοπ» στην όλη υπόθεση.

Φυσικά, πρέπει να σημειωθούν δυο σημαντικοί παράμετροι:

1. Ο Ολαϊτάν τον Ιανουάριο του 2011 ήταν ανήλικος ακόμη και ο Αρης δεν μπορούσε να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο. Έπρεπε να έρθουν οι γονείς του στην Ελλάδα για να αγωνιστεί ή να δώσουν γραπτή συναίνεση. Για να δώσουν συναίνεση όμως, ο ποδοσφαιριστής ήθελε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά ο Άρης δεν το έκανε καθώς οι θέσεις ξένων ήταν πλήρεις.

2. Ο Άρης κινήθηκε ενόψει και των αγώνων με την Μάντσεστερ Σίτι για τους “32” του Γιουρόπα λιγκ να προχωρήσει στην απόκτηση πιο ουσιαστικών μεταγραφών, σύμφωνα με τα δεδομένα εκείνης της εποχής, όπως ήταν οι Ραούλ Μπομπαντίγια, Νέρι Καστίγιο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πασιαλής είχε δει ότι ο Ολαϊτάν ήταν ένα εξαιρετικό ταλέντο και ήδη μετά τις εμφανίσεις του με τη Βέροια αποτελεί το μήλον της έριδος για πολλές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τη Δευτέρα δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από ένας αντίπαλος στον δρόμο του Άρη…

To Top