ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόφαση του Καρυπίδη για τον Τερζή, ο Παλίκουτσα και ο… μουδιασμένος κόσμος

Ο Θόδωρος Καρυπίδης «πήρε πάνω» του την επιλογή του προπονητή που θα ξεκινήσει τη σεζόν 2023-24… Ο Τόλης Τερζής θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, την προετοιμασία του Άρη και τη δημιουργία της ομάδας της νέας σεζόν… 

Απαραίτητη Σημείωση: Δεν ήταν ξαφνική η απόφαση του Καρυπίδη, ούτε… κεραυνός εν αιθρία. Το σενάριο «έπαιζε» εδώ και βδομάδες ότι μπορεί να αποτελέσει αυτός τον εκλεκτό, όμως όλοι… ήλπιζαν, πρόσμεναν, περίμεναν κάτι διαφορετικό, ένα άλλο όνομα προπονητή που θα έδινε όραμα και προοπτική. Και στην παρούσα φάση, η επιλογή Τερζή αντικειμενικά δεν την δίνει, με τη στενή έννοια του όρου…

Το σκεπτικό: Όπως τονίζει ο ίδιος ο Καρυπίδης στο περιβάλλον του, η απόφαση πάρθηκε στην λογική ότι «οι επιλογές ονομάτων όπως οι Μπούργος, Πάρντιου κ.α. δεν λειτούργησαν και τους πληρώνει ακόμη».

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης των «σαλονιών» έχει καταγράψει προπονητές που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και πληρώθηκαν υπερβολικά για όσα προσέφεραν (η παρουσία των Μπούργος, Πάρντιου πρέπει να στοίχησε στον Άρη όσα όλοι οι προηγούμενοι προπονητές μαζί).

Ο Καρυπίδης πήγε στην επιλογή Τερζή σκοπεύοντας να τον υποστηρίξει, προσφέροντάς του τούς συνεργάτες που θέλει δίπλα του στο τεχνικό επιτελείο, ώστε να ενισχυθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα και να ξεκινήσει στη νέα σεζόν πιο οργανωμένο. Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει… Αναμονή λοιπόν, για τις πράξεις.

Η περίπτωση Μάντζιου: Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω υπάρχουν και προπονητές που σημάδεψαν με την παρουσία τους την πορεία της ομάδας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Άκη Μάντζιου. Ο τελευταίος πλήρωσε το μάρμαρο της εκτόνωσης της πίεσης, και ίσως ήταν ακόμη προπονητής στον Άρη αν δεν είχε το βαρύδιο του “σκανδαλώδους” -6 στην πλάτη ή ένας από τους Γκάμα, Καμαρά είχαν σκοράρει από την άσπρη βούλα του πέναλτι στη Λαμία… Ο Μάντζιος ήταν στο… κάδρο των επιλογών. Υπήρξε μάλιστα επικοινωνία του Καρυπίδη με τον Έλληνα τεχνικό, όμως, δεν προχώρησε ποτέ μια συμφωνία.

Ο ρόλος του Παλίκουτσα: Ο Κροάτης ήρθε μετά από ένα διάστημα, όπου η θέση του τεχνικού διευθυντή παρέμενε κενή. Η έλευσή του, εκ προοιμίου έδωσε προοπτική και ελπίδα, στην λογική ότι ο «συγκεντρωτικός Καρυπίδης» δίνει χώρο και επιλογές σε έναν τεχνοκράτη, για να καλύψει ένα πόστο που «πονάει». Δεν πιστεύουμε ότι ο Παλίκουτσα… εισηγήθηκε την επιλογή του Τερζή. Ενδεχομένως, εφόσον άκουσε το συνολικό σκεπτικό του Καρυπίδη, να συμφώνησε σε αυτήν, έχοντας (το εύχεται κάθε φίλος του Άρη που θέλει να αναπτυχθεί η ομάδα) πάρει διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση της με ουσιαστικό τρόπο.

Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα πει στη συνέντευξη τύπου, την ερχόμενη βδομάδα…

Ο μουδιασμένος κόσμος: Η επιλογή του Τερζή ξεκάθαρα δεν έτυχε… θερμής υποδοχής από τον κόσμο του Άρη. Το αντίθετο. Τον «μούδιασε», τον προβλημάτισε, ίσως και κάτι περισσότερο. Ο Άρης του Καρυπίδη τα τελευταία χρόνια έβαλε τον πήχη ψηλά. Τερμάτισε 2ος στο πρωτάθλημα πρόπερσι, άφησε εκτός Ευρώπης αρχικά τον Παναθηναϊκό και μετά την ΑΕΚ, ο κόσμος άκουσε για τίτλους και Ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά φέτος είδε να γίνονται ένα-δυο βήματα πίσω, έχοντας βέβαια σφραγιστεί το εισιτήριο της Ευρώπης για πέμπτη σερί σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία. Αρκεί;

Οι φίλαθλοι καλώς ονειρεύονται, φιλοδοξούν, διψούν για τίτλους. Είναι η νομοτέλεια του ποδοσφαίρου. Στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση, με το «χρίσμα» στον Τερζή, υπάρχει μια “παγωμάρα”, σίγουρα πάντως δεν τους «έφτιαξε» την ψυχολογία.

Στο δια ταύτα: Ο Καρυπίδης βάζει τον Άρη στην «επόμενη μέρα», παίρνοντας ο ίδιος το ρίσκο (;) του εγχειρήματος αυτού, έχοντας να αποδείξει πολλά περισσότερα, από όσα θα είχε με μια οποιαδήποτε άλλη (πιο ηχηρή ή ελκυστική) επιλογή. Και κυρίως, όπως φαίνεται, χωρίς να υπάρχει περίοδος… προσαρμογής, αναμονής ή χάριτος.

ΥΓ1: Ο Τάσος Θέος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων και συμβόλαιο με την ΕΠΟ και προς το παρόν δεν προκύπτει, εάν, πότε και πώς μπορεί να συμμετέχει στον Άρη της νέας σεζόν.

ΥΓ2: Ο Άρης της σεζόν 2023-24 έχει φυσικά την… αποστολή να βρει λύσεις στη γάγγραινα της διαιτησίας. Φέτος ο «βασιλιάς ήταν γυμνός». Είναι ένα στοίχημα που καλείται να κερδίσει επιτέλους ο Καρυπίδης.

To Top