ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απώλεια και οι… παράπλευρες επιπτώσεις! H ήττα που έσπασε τα ρεκόρ Άρη και Μάντζιου

Η απώλεια και οι… παράπλευρες επιπτώσεις! H ήττα από τον Ιωνικό έσπασε όλα τα ρεκόρ του Άρη των τελευταίων χρόνων σε βάρος της ομάδας της Νίκαιας.

Συγκεκριμένα:

Ο Άρης κέρδισε και τα δύο παιχνίδια της σεζόν 2006-07, της τελευταία που συναντήθηκαν στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και γενικότερα, αφού ο Ιωνικός υποβιβάστηκε. Το 2004-05, τη σεζόν του υποβιβασμού του Άρη, ο Ιωνικός είχε κάνει δύο νίκες.

Και τις τέσσερις τελευταίες σεζόν τους τα δύο παιχνίδια είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Ή δύο ισοπαλίες ή δύο νίκες της μιας ομάδας.

Η πρώτη τους συνάντηση στην ιστορία ήταν σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου του 1989, και ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ιωνικού στην κατηγορία. Ο αγώνας είχε γίνει στο Αιγάλεω, καθώς δεν ήταν έτοιμο το γήπεδο της Νεάπολης, και ο Άρης επικράτησε 2-0 (13’ κεφαλιά Κούης, 69’ σουτ Δημητριάδης).

Μετά το χθεσινό ματς ήταν η πρώτη ήττα του Άρη…. Ο Απόστολος Μάντζιος αντιμετώπισε  για πρώτη φορά ως προπονητής τον Ιωνικό, την ομάδα που έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2004, κάνοντας μάλιστα δύο θητείες σε αυτή. Το τελευταίο από τα 229 παιχνίδια του στην Α’ Εθνική, και 31 από αυτά συνολικά, τα έπαιξε με τη φανέλα του Ιωνικού.

Χθες έχασε για πρώτη φορά.

Επίσης, η κιτρινόμαυρη ομάδα κάνει το πρώτο της ταξίδι στο Λεκανοπέδιο, όπου πέρσι είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού έχασε ένα από τα οκτώ παιχνίδια που έδωσε εκεί! Για πρώτη φορά στην ιστορία του έμεινε αήττητος από όλες τις ομάδες στην κανονική περίοδο, αφού η ήττα ήταν από τον Ολυμπιακό στα Playoffs.

 

To Top