ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ασημένια Ολυμπιονίκης στο δρόμο της Εθνικής πόλο για τα μετάλλια

Την Ιταλία αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης η Εθνική πόλο ανδρών στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων.

Η μεγάλη πρόκληση ακούει στο όνομα Ιταλία για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει στόχο ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, πριν όμως από αυτό πρέπει να περάσει ένα σημαντικό εμπόδιο.

Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ιταλία είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας στον προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών. Με νίκη η Εθνική μας ομάδας βλέπει μετάλλιο.

Η Ιταλία είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία στο Παγκόσμιο πόλο. Τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, έχει ανέβει ακόμη τρεις φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ελλάδα και Ιταλία συνδέονται με τον Σάντρο Καμπάνια. Ο Ιταλός τεχνικός κάθισε για περίπου 5,5 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας και την οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της. Τρίτη θέση στο παγκόσμιο του Μόντρεαλ. και δύο τέταρτες θέσεις στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και το παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Οι Ιταλοί είναι ασημένιο Ολυμπιονίκες, ωστόσο δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Καμπάνια έχει βάλει αρκετό νέο αίμα στην ομάδα του, προκειμένου να έχει έτοιμη την επόμενη μέρα. Φυσικά δεν υπολείπεται ταλέντου αλλά εμπειρίας.

Σαφώς και δεν τρομάζει την Εθνική μας αφού την έχει κερδίσει τέσσερις φορές από πέρσι! Δύο στο παγκόσμιο του Καζάν, στον όμιλο και τον μικρό τελικό και άλλες δύο στο φετινό World League.

Τα αποτελέσματα της Ιταλίας στον όμιλο

Ισπανία – Ιταλία 8-9
Ιταλία – Γαλλία 11-8
Μαυροβούνιο – Ιταλία 5-6
Κροατία – Ιταλία 10-7
ΗΠΑ – Ιταλία 10-7

Το ρόστερ

Στέφανο Τεμπέστι
Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο
Πιέτρο Φιλιόλι
Αλεσάντρο Νόρα
Κριστιάν Πρεσιούτι
Ματέο Αϊκάρντι
Νικόλα Πρεσιούτι
Νικολό Τζίτο
Αντρέα Φοντέλι
Αλεσάντρο Βελότο
Βαλεντίνο Γκάλο
Μίκαελ Μποντέγκας
Μάρκο Ντελούνγκο

To Top