Η Αστάνα μέσα από τα “μάτια” της ΠΑΕ Άρης

Η Αστάνα μέσα από τα “μάτια” της ΠΑΕ Άρης. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ σκιαγράφησε την αντίπαλο της για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ στο σάιτ της:

Την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Καζακστάν, F.C Astana, έφερε στο δρόμο του ΑΡΗ η σημερινή κλήρωση για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου στο «Astana Arena» (διαθέτει πλαστικό χορτοτάπητα), που κατασκευάστηκε το 2009 και είναι χωρητικότητας 30.000 θέσεων.

Το πρωτάθλημα του Καζακστάν βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά από 15 αγωνιστικές η Astana βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς (10 νίκες – 5 ισοπαλίες).

Η πρώτη αντίπαλος του ΑΡΗ στο Europa Conference Laugue διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς τη σεζόν 2015-’16 συμμετείχε στους ομίλους του Champions League, ενώ είχε σταθερή παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στα Group Stage του Europa League.

«Αστέρι» της Astana είναι ο 27χρονος διεθνής Αρμένιος εξτρέμ Τιγκράν Μπαρσεγκιάν, που είχε σκοράρει στο 2-3 της Αρμενίας επί της Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro.

Ξεχωρίζουν επίσης -μεταξύ άλλων- ο Καζάκος αρχηγός της Αμπσάλ Μπεισεμπέκοφ, 28 χρόνων δεξιός μπακ και ο 25χρονος επιθετικός Αμπατ Αϊμπέτοφ με θητεία στη Σαμάρα.

Η Αστάνα έχει στις τάξεις της και τον πολύπειρο, στα 37 του χρόνια, Κροάτη Ρουκάβινα, με θητεία στη Ντόρτμουντ, τη Βιγιαρεάλ και την Παρτίζαν.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας από το Καζακστάν είναι 33χρονος Κροάτης, Μάριν Τομάσοβ (11 γκολ).

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 29 Ιουλίου στο Κλεάνθης Βικελίδης.

To Top