ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ατάκα του Ερέρα ταιριάζει… γάντι στον μπασκετικό Άρη

Μια ατάκα από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Πάκο Ερέρα για τον ποδοσφαιρικό Άρη έρχεται να «κουμπώσει» απόλυτα στο μπασκετικό τμήμα.

«Πήραμε αυτούς που θέλαμε» είχε πει πριν δύο εβδομάδες ο Ισπανός τεχνικός μετά την επιστροφή του Άρη από τα 3-5 Πηγάδια, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτή του η δήλωση μεταφράζεται ως σημαντική επιτυχία για τους «κίτρινους» στο μεταγραφικό κομμάτι. Γιατί το να αποκτάς τους παίκτες που είχες στο στόχαστρό σου εξαρχής και να μην πηγαίνεις σε δεύτερες λύσεις λογίζεται ως επίτευγμα. Ότι ακριβώς συνέβη δηλαδή και στον μπασκετικό Άρη!

Το αντίστοιχο «πήραμε αυτούς που θέλαμε» δεν ακούστηκε (ακόμα) από κάποιον άνθρωπο της ΚΑΕ, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όσους παίκτες ήθελε να έχει στο ρόστερ του ο Άρης κατάφερε να τους κρατήσει – αποκτήσει. Νταλό, Μπελ, Βεργίνης, Σλαφτσάκης, Τζόουνς, Κάιζερ, ΜακΓκί, Μποχωρίδης και Χάρις. Όλους τους ήθελε. Όλους τους πήρε. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Τι Τζέι Μπρέι, ο οποίος επίσης βρέθηκε κοντά σε συμφωνία με τους «κίτρινους», όμως τελικά προτίμησε τη γερμανική λίγκα.

Αν λογίζεται ως επίτευγμα η απόκτηση συγκεκριμένων παικτών στο ποδόσφαιρο το αντίστοιχο στο μπάσκετ πως μπορεί να χαρακτηριστεί; Αρκεί να σκεφτεί κανείς τόσο τις περιορισμένες επιλογές που είχαν οι άνθρωποι της ομάδας μιας και ισχύει το απαγορευτικό μεταγραφών της FIBA για παίκτες εκτός Ελλάδας, όσο και το σχετικά χαμηλό μπάτζετ που έχει τεθεί από τη διοίκηση, με στόχο την σταδιακή (επαν)εξυγίανση του τμήματος.

«Μαγκιά» του Άρη και εκείνων χειρίστηκαν το μεταγραφικό μέτωπο, τεχνικό τιμ και διοίκηση. Κατάφεραν όλοι μαζί να πάρουν αυτούς που ήθελαν και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, προσφέροντας λιγότερα χρήματα απ’ ότι άλλες ομάδες. Μέτρησε, λοιπόν, εκτός του ισχυρού brand name του συλλόγου και ο λεπτός χειρισμός των «κιτρίνων» στις μεταγραφές – παραμονές των παικτών.

 

To Top