ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ατάκα του Ιντέγε, η αναγνώριση του Καρυπίδη και οι βάσεις που σωστά μπαίνουν από νωρίς

Ο Μίχαελ Ένινγκ συμφώνησε χθες προφορικά να συνεχίσει στον Άρη την προπονητική του καριέρα, αναγνωρίζοντας την επιθυμία της διοίκησης των “κιτρινόμαυρων” να παραμείνει και να συνεχίσει το έργο του.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Μία ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να λειτουργεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς, οφείλει από τώρα να βάλει τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Ακόμα κι αν εκκρεμεί η τελική ευθεία για την επίτευξη σημαντικών στόχων. Στην περίπτωση του Άρη, η είσοδος στα πλέι οφ και η αυτόματη έξοδος στο Europa League, δίνουν την δυνατότητα της πλήρους αφοσίωσης στον θεσμό του Κυπέλλου, την πρόκριση στον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, σωστά από πλευράς Θοδωρή Καρυπίδη, παίρνονται οι αποφάσεις για τις προεργασίες ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η πρώτη, λοιπόν, κίνηση από τους “κιτρινόμαυρους” ήταν η παραμονή του νυν προπονητή, καθώς αναγνωρίστηκε η μέχρι στιγμής προσφορά του Μίχαελ Ένινγκ από τον Θοδωρή Καρυπίδη, την ίδια ώρα που ο Άγγελος Χαριστέας νιώθει απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να πορευτούν αρχικά μαζί μέχρι το καλοκαίρι κι έπειτα, να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραμονής του Γερμανού στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Τόσο τα αποτελέσματα, όσο και η γενικότερη δουλειά του Ένινγκ, “υποχρέωσαν” τους “κιτρινόμαυρους” να επισπεύσουν αυτές τις συζητήσεις, προκειμένου να υπάρχει η βάση για την επόμενη σεζόν.

Την περασμένη Παρασκευή, σε δηλώσεις του ο Μπράουν Ιντέγε, είχε αναλύσει έναν από τους κυριότερους λόγους που ο Μίχαελ Ένινγκ, κατάφερε και “κέρδισε” από τους ιθύνοντες του Άρη, την κατάθεση πρότασης για ανανέωση… «Είναι απίστευτος, σέβεται όλους τους παίκτες και τον σέβομαι και εγώ απεριόριστα, είναι πάντα εκεί για εμάς, είναι ένας άνθρωπος που ξέρω ότι θα πάω να του μιλήσω αν έχω κάποιο πρόβλημα, στο τέλος θα μπορώ να γράψω ότι έπαιξα για αυτόν τον προπονητή και είμαι χαρούμενος που το έκανα».

Οι υπόλοιποι λόγοι είχαν καταγραφεί προ ημερών, απλά υπενθυμίζονται…

α) Προσαρμόστηκε σχετικά γρήγορα στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του Άρη, αλλά και γενικότερα του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον έχει ξεκάθαρη εικόνα όλων όσων συμβαίνουν στην χώρα μας. Επίπεδο ποδοσφαίρου, εξωαγωνιστικές παρεμβάσεις και φυσικά ζητήματα διαιτησίας.

β) Όταν ένιωσε έτοιμος άλλαξε πράγματα στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, καθώς “αφαίρεσε” από το αρχικό σχήμα το “δεκάρι”. Κόντρα στον ΟΦΗ για πρώτη φορά έπαιξε με το δίδυμο, Ιντέγε-Λάρσον στην επίθεση. Μπορεί η ομάδα να ηττήθηκε, όμως βρήκε τον… δρόμο της στη συνέχεια και κατάφερε να είναι πιο αποτελεσματική επιθετικά.

γ) Πιστώνεται το δικό του μερίδιο, για την εξαιρετική σεζόν των Γκάμα, Λάρσον, Φετφατζίδη, Σάσα και Ροζ. Επανέφερε τον Δεληζήση στο αρχικό σχήμα, καθιέρωσε τον Ροζ ως δεξί μπακ και αμυντικά ο Άρης έγινε πιο συμπαγής και αποτελεσματικός.

δ) Προσπαθεί να διαχειριστεί και τα καταφέρνει μέχρι στιγμής, ένα ρόστερ με δεδομένες ελλείψεις και χωρίς ενίσχυση τον Ιανουάριο, κάτι που περίμενε και ο ίδιος ως… βάλσαμο στην προσπάθειά του για βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.

Το πρώτο σκέλος για τις βάσεις της επόμενης σεζόν έγινε πράξη με την αποδοχή του Ένινγκ της πρότασης του Άρη για ανανέωση της συνεργασίας τους. Ακολουθεί το ζήτημα των ανανεώσεων, όπου θα γίνουν τις επόμενες μέρες τελικές προτάσεις σε όσους παίκτες θέλουν οι “κιτρινόμαυροι” να διατηρήσουν στο ρόστερ τους και φυσικά παραμένει σε εξέλιξη η προσπάθεια δικαίωσης του Άρη στην FIFA, ώστε να γίνει άρση του μεταγραφικού ban.

 

 

 

To Top